Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №725 від 21.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Більше 200 рівненських спортсменів-інвалідів змагалися у спартакіаді

Більше 200 рівненських спортсменів-інвалідів змагалися у спартакіаді

Упродовж вихідних понад дві сотні інвалідів змагалися у XX спортивних іграх інвалідів Рівненщини. Вони відбулися до Дня фізкультури та спорту. Спартакіада пройшла у рівненському регіональному центрі фізичної культури і спорту інвалідів “Інваспорт”.

Участь у змаганнях взяли спортсмени з вадами слуху та з ураженнями опорно-рухового апарату. Вони приїхали до обласного центру із Зарічненського, Володимирецького, Гощанського, Корецького, Млинівського, Рокитнівського, Дубенського, Радивилівського, Здолбунівського, Сарненського, Костопільського, Рівненського районів та Кузнецовська й Острога.

Спортсмени виборювали першість у настільному тенісі, більярді, кульовій стрільбі, армспорті, шашках та шахах.

Під час церемонії відкриття спартакіади учасників привітав заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олександр Савчук. Він нагадав, що вихованці “Інваспорту” є учасниками не тільки всеукраїнських, а й міжнародних чемпіонатів.

Зокрема, спортсмени-інваліди Наталія Ніколайчик та Олександр Помінов цьогоріч стали призерами І Європейських ігор. Також вихованці “Інваспорту” вибороли першість на ІХ чемпіонаті Європи з легкої атлетики у Польщі. А на чемпіонаті світу з дзюдо, що відбувся в Південній Кореї, рівненські спортсмени вибороли 5 золотих, 1 срібну та 4 бронзові медалі.

“Незважаючи на військовий конфлікт на Сході України, Рівненська облдержадміністрація турбуються про спортсменів. Зокрема, у цьому році за кошти обласного бюджету придбано квартиру члену національної збірної команди України з дзюдо, бронзовій призерці І Європейських ігор 2015 року, заслуженому майстру спорту України Наталії Ніколайчик, - зазначив заступник голови ОДА Олександр Савчук. - На виплати стипендій та одноразових винагород спортсменам, в тому числі й інвалідам, та їх тренерам в обласному бюджеті передбачено понад 2 мільйони гривень”.

21.09.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2015p. 
На головну сторінку