Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №725 від 21.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Волейбольний сезон в Кузнецовську стартував

13 вересня в РСК за підтримки профспілкового комітету РАЕС відбувся волейбольний турнір присвячений Дню Кузнецовська та Дню фізичної культури і спорту. Цей турнір - традиційний і є прологом до волейбольного сезону. Не став винятком і сезон 2015-2016.

Перед початком ігор на церемонії відкриття виступили заступник голови профспілкового комітету Рівненської АЕС В. Мельничук та секретар Кузнецовської міської федерації волейболу М. Кузьмич. Вони привітали спортсменів та вболівальників з подвійним святом та висловили впевненість в подальшому розвитку волейболу в нашому місті. В. Мельничук зокрема зазначив, що такі турніри сприяють популяризації здорового способу життя серед працівників РАЕС та жителів міста і від імені профспілкового комітету та адміністрації АЕС пообіцяв і в подальшому підтримувати наш вид спорту, що є в край важливо в даний час. Те що слова не розходяться з ділом було підтверджено негайно: і чоловіча і жіноча збірна РАЕС отримала нові комплекти спортивної форми. В сезоні 2015-2016 років наші волейболісти будуть виступати в червоно-чорних кольорах.

Після церемонії відкриття розпочалися змагання. Першими на майданчик вийшли жінки. В товариському матчі зустрілися збірні РАЕС та ДЮСШ. Протягом перших двох партій перевага РАЕС була більш ніж переконлива. Відчувалося, що після літньої перерви наші дівчата скучили за грою, тож грали завзято і мали перевагу в усіх компонентах волейболу. Проте легкі перемоги в перших двох партіях, напевне зіграли злий жарт з командою РАЕС. Вони дещо втратили концентрацію, а юні волейболістки ДЮСШ заграли відчайдушно і на початку третьої партії повели 6:0. Як не намагалися волейболістки АЕС скоротити відстань це їм не вдавалось. Команда ДЮСШ тримала відрив і все йшло до того, що в трьох партіях матч не завершиться. Проте ближче до завершення сету запал школярок потрохи став згасати та й досвід команди РАЕС дався взнаки. Тож на рахунку “18” станційна команда наздогнала втікачок і впевнено провівши заключні розіграші схили шальки терезів на свій бік і в партії і у, відповідно, матчі 3:0.

Після жіночого матчу за справу взялися чоловіки. Враховуючи тренувальний статус змагань і з метою підготовки як головної так і ветеранської збірної було вирішено провести матчі у змішаних складах. Тож було створено три команди в кожну з яких увійшли представники обох збірних. Три лідера збірної атомників Андрій Середа(РАЕС-1), Іван Романчук(РАЕС-2) та Ігор Ципан(РАЕС-3) сформували склади свої команд, визначили календар і турнір розпочався. В першій грі команда Ципана переграла команду Романчука з рахунком 2:1. Розмінявшись перемогами в перших двох партіях тай-брейк вдаліше розпочали волейболісти РАЕС-2 і повели 9:5. Проте Ципан і Ко не знітилися, зуміли відіграти декілька важких м’ячів та на фінішній стрічці обійти конкурентів вигравши третю партію з рахунком 15:13. Не менш впертим стало протистояння між командами РАЕС-1 і РАЕС-2. Команда Романчука перемогла також у трьох партіях і зберегла шанси на загальну перемогу в турнірі. Перед заключною грою турнірна ситуація складалася таким чином, що у випадку перемоги команди РАЕС-1 можливо довелося рахувати не тільки партії, а й співвідношення м’ячів тому команди досить обережно почали гру. Проте ближче до середини партії почала вимальовуватися перевага РАЕС-3. Завдяки вдалим діям Ігоря Ципана та Олександра Струка, який і в 44 демонструє високій рівень гри РАЕС-3 отримала значний відрив і довела партію до перемоги. Як і личить капітану – переможну крапку в партії, ейсом, поставив Ігор Ципан. Друга партія складалася також складалася на користь третьої команди. Їх суперники відчайдушно намагалися повернутися в гру в результаті чого раз по раз виникали довгі розіграші, які відбирали чимало сил у ветеранської частини обох команд. Андрій Середа в захисті творив неймовірне раз-по-раз піднімаючи “мертві” м’ячі. Врешті решт після серії вдалих подач М. Кузьмича команда Ципана здобула відчутну перевагу 24:20. Андрій Середа і Микита Гусєв своїми діями майже врятували сет для РАЕС-1, але вирішальний м’яч дограти не змогли і команда Ципана виграла і матч і турнір. Тож в підсумку місця розділилися наступним чином: перемогла команда РАЕС-3, на другому місці РАЕС-2, на третьому – РАЕС-1. Переможці та призери були відзначені кубками та грошовими призами, а у підсумку перемогла дружба!

Волейбольний сезон розпочато. Тож в планах міської федерації є спроба організації аматорської волейбольної ліги для північних районів Рівненщини. Наразі тривають консультації з представниками волейбольної громадськості сусідніх районів і будемо сподіватися, що ми отримаємо новий цікавий волейбольний турнір.

21.09.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2015p. 
На головну сторінку