Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №726 від 28.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненська ОДА впроваджує досвід США у співпраці з громадськістю

Вперше на реалізацію громадських ініціатив Рівненщини спрямували кошти з обласного бюджету. 200 тисяч гривень цьогоріч підуть на створення громадського медіа-проекту, “Школи депутата”, патріотичних таборів, психологічну підтримку  учасників АТО, а також формування команди жінок-лідерів.

Саме такі ідеї представили громадські організації Рівненщини під час обласного Конкурсу громадських ініціатив.

“Жодного року Програма підтримки громадськості в Рівненській області не фінансувалася. Цього року голова Рівненської адміністрації Віталій Чугунніков наполіг, аби на розвиток громадянського суспільства спрямували обласні кошти. Адже події Майдану, а також волонтерський рух після нього продемонстрував високий рівень громадянського суспільства. Тому і було вирішено підтримати цей потенціал та спрямувати його на розвиток Рівненщини”, - зазначив радник голови Рівненської ОДА Сергій Мініч.

Член комісії з відбору проектів, громадський активіст Зураб Кантарія порівняв співпрацю з громадськістю Рівненської ОДА з американською, що, на його думку, є гарним початком підтримки розвитку громадянського суспільства.

“Мені особливо приємно брати участь в роботі цієї комісії. Це гарний початок підтримки розвитку громадянського суспільства. У 2012 році я був в Сполучених Штатах, де вивчав досвід співпраці влади та громадських організацій. І можу сказати, що наразі в нашій області ми стоїмо саме на такому, американському, шляху співпраці. Звичайно ми лише на початку цього, але напрямок вибрано правильний”, - зазначив Зураб Кантарія.

Він розповів, якщо влада в США потребує певної соціальної послуги, то замовляє її в громадських організаціях, а ті, в свою чергу, пропонують вартість цієї послуги на 30% дешевше ніж ринкова. “Таким чином виграють всі: влада, бо економить 30% бюджету, та громадський сектор, який реалізовуючи державні замовлення має змогу розвиватися”, - наголосив Зураб Кантарія.

28.09.2015



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2015p. 
На головну сторінку