Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №259 від 28.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Здоров’я родини

Аптека під вікном

Отаман Рівненщини - про лікарські рослини

Ехінацея, розторопша плямиста, левзея сафролоподібна (мораловий корінь), синюха та золотий корінь - ці п’ять рослин повинні рости на присадибній ділянці кожного господаря, вважає отаман козацького обласного товариства ім. Северина Наливайка Володимир МУСІЙ, який бачить українську родину здоровою.

Ехінацея

Зміцнює імунітет. Для збору використовуються листя, стебла та корінь. Роблять з рослини настої, чаї та ванни. Рослина багаторічна. Цвіте гарними фіолетовими квітами.

Розторопша плямиста

Використовується для профілактики захворювань усіх внутрішніх органів. Рекомендується для діабетиків. Використовуються насіння, стебла та листя. Рослина колюча на вигляд.

Золотий корінь

Женьшенева культура. Піднімає життєвий тонус, покращує зір. Після прийому рослини організм поповнюється енергією. П’ють як чай, роблять настоянки.

Левзея сафролоподібна

Використовується для нормалізації серцевої діяльності, зміцнення нервової системи. Багаторічна рослина. Цінними є корінь та листя. Цвіте гарними рожевими квітами.

Синюха

Гарно впливає на нервову систему, заспокійлива. Подібна за властивостями до валер’яни, однак, “сильніша” за дією. Не має специфічного запаху, який “люблять” коти.

28.09.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2006p. 
На головну сторінку