Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №727 від 05.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

6 міфів про догляд за волоссям у які ви все ще вірите

Волосся є основною прикрасою будь-якої жінки. Для догляду за ними купуються дорогі шампуні, бальзами та інші засоби, особливо, якщо вони рекламуються в модних виданнях. Однак існує також кілька міфів, які нічим не допоможуть вам при догляді.

1. Чим частіше підстригати волосся, тим швидше воно росте.

Сам по собі волосяний стрижень — це мертве тіло, а швидкість росту забезпечує цибулина та кровоносні судини шкіри голови. Тому частота стрижок не може впливати на швидкість росту волосся. Вона визначається біологічними процесами в організмі.

2. Посічене волосся можна вилікувати.

На жаль, це не так. Таке волосся необхідно негайно зістригти, щоб запобігти подальшому пошкодженню його структури.

3. Волосся корисно часто розчісувати.

Виявляється, часте розчісування волосся призводить до посічення кінчиків гребінцем. Досить зачісуватися двічі в день по 25–35 рухів масажною щіткою. При розчісуванні потрібно робити легкий масаж голови для стимуляції кровообігу і поліпшення харчування волосяних цибулин, що стимулює ріст волосся.

4. Щоденне миття завдає шкоди волоссю.

Насправді волосся потрібно мити в міру необхідності, хоч кожен день. Жирність голови забезпечується активністю сальних залоз, що залежить від балансу статевих гормонів і роботи щитовидної залози, а не від частоти миття голови. Для частого миття необхідно підібрати відповідний вашому типу шкіри голови шампунь.

5. Шампунь і всі засоби для волосся повинні бути однієї лінійки.

Призначення шампуню — очищати волосся і за короткий час миття активні компоненти просто не встигають подіяти. Всі інші засоби теж вузьконаправлені — додати блиск або фіксувати волосся, або захищати його від шкідливого впливу фена. Тому шампунь і бальзам, наприклад, можуть взагалі не мати нічого спільного — кожен вирішує своє завдання. Користування засобами однієї лінійки — забезпечення собі самій психологічного комфорту.

6. Якщо вирвати сивий волосок, поруч виросте кілька таких же.

Сивина — не епідемія, тому заразити “сусідів” волосся не може. Тим не менш, виривати сиве волосся не рекомендується — різке відділення цибулини від волосяного сосочка може спровокувати запалення фолікули.

05.10.2015



Рівне-Ракурс №10 від 05.10.2015p. 
На головну сторінку