Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №259 від 28.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дошкільне виховання

В садочки йдуть із іграшками

Нещодавно дошкільні заклади Рівного пережили ще одну комплексну перевірку. ЇЇ результати виглядають достатньо переконливо - все гаразд.

Повірити в те, що, незважаючи на незначне фінансування, садочкам вистачає і книг, і іграшок, і посуду, доволі важко. За словами заступника міського голови Рівного Світлани БОГАТИРЧУК-КРИВКО, коштів, які виділяють із бюджету на утримання садочків, вистачає тільки на оплату комунальних послуг і зарплату. Ще частково фінансують ремонт, і то - в авральних випадках. Кошти на це заплановані в бюджеті розвитку. Цього року він майже не виконується, тому чекати на ці кошти не доводиться.

Садочки, в основному, виживають за рахунок батьківських грошей. З однієї сторони виглядає дивно, коли виховательки просять заплатити за заміну лінолеуму у спальні групи, де виховується ваша дитина. Але хіба можна відмовити. Та й просять усього гривень 30-40, ніби й небагато. Чи, буває, потрібно здати 3-4 гривні, бо до них завітав театр або цирк.

Смішно стає у переддень приїзду комісії. Батьки йдуть зранку в садочок із дітьми та домашніми іграшками. Щоправда, ввечері їх забирають. Проте, скільки вдоволення викликає у членів комісії велика кількість іграшок. Оце так люди дбають про дітей, напевне, думають вони. Сумнівно, що не здогадуються про подібну фікцію. Бо й самі члени комісії, мабуть, мають дітей чи онуків, які відвідують садочки. Але ж мусять звітувати про повний порядок.

Хоча Світлана Богатирчук-Кривко запевняє, що про подібні випадки потрібно кричати, а не мовчати. “Не варто нести іграшки, потрібно бити на сполох. На жаль, у нас такий менталітет: хочемо показати все найкраще, ховаючи при цьому власні проблеми”, - пояснила вона.

28.09.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2006p. 
На головну сторінку