Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №730 від 26.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Чим може допомогти Рівному депутат обласної ради?

Чим може допомогти Рівному депутат обласної ради?

В нас до цих пір популярною є підміна понять. Плутають парламент і місцеві ради. Якщо перший – це вищій законодавчий орган країни, який контролює діяльність міністерств та призначає очільників відомств, то всі інші ради від обласної до сільської – це органи місцевого самоврядування, які згідно з конституцією мають опікуватися вирішеннями господарчих проблем громад. Наприклад, депутат обласної ради від однієї чи іншої партії - це не який ні політичний діяч, а представник виборців, який мусить вирішувати їх проблеми. Які саме і, що важливіше, як це зробити ми попросили розповісти кандидата від партії “Солідарність” (Блок Петра Порошенка) в Рівненську обласну раду по округу №64 Ігоря Мічуду.

- Дійсно, місцеві ради це ніякі не політичні органи, і мені завжди було смішно слухати деяких депутатів обласної ради, які серйозно говорили, що йдуть в обласну раду вирішувати політичні питання. Це все призвело до того, що для вирішення проблем обласного центру та його мешканців, обласна рада дуже мало робила. Це дійсно великий мінус. Що ж стосується самих проблем, то їх в Рівному дуже багато. Для того, аби їх вирішувати нові депутати від Рівного, а їх буде в обласній раді дванадцять, повинні знати ці проблеми. Хочу сказати, що я розробив методику збору та обробки найбільш нагальних завдань, над вирішенням яких буду працювати. Для цього наші активісти розділили обласний центр на 102 округи, де ми вивчаємо наявні проблеми та розробляємо методи їх вирішення. Мало тільки говорити про ту чи іншу проблему, потрібно підказувати владі міста та області як її можна вирішити, шукати людей, що можуть реальними діями зробити життя рівнян кращим. На моє глибоке переконання, особливу велику роль в цьому процесі відіграють ОСББ. Сьогодні тільки в нашій “Раді голів ОСББ”, яку я очолюю, є більше сотні членів. Ми постійно збираємося і обговорюємо ті завдання, які стоять перед комунальною галуззю обласного центру. Хочу сказати, що є дуже багато проектів, які спільними зусиллями обласної та Рівненської міської ради можна вирішити. Наведу такий приклад. Чотирнадцять ОСББ, що розташовані в мікрорайоні “Щасливе” об’єдналися власними силами і, звернулися до Рівненського міськвиконкому,щодо отримання допомоги для встановлення системи відеоспостереження в мікрорайоні. Такий досвід потрібно підтримувати і розповсюджувати по всьому місту. Зрозуміло, без допомоги обласної та міської рад встановити системи відеоспостереження в центрі Рівного та у “спальних районах” просто неможливо. Ось тут і потрібна допомога депутатів обласної ради від Рівного.

Інше питання – транспортні розв’язки. Сьогодні Рівне один з небагатьох обласних центрів, де немає повноцінної об’їзної дороги. Над вирішенням цього завдання повинні працювати як міська, так і обласна ради. При цьому значення останньої у вирішенні цієї застарілої проблеми є вирішальним. Це ж стосується і будівництва нових шляхопроводів і транспортних розв’язок в обласному центрі. Міський бюджет повністю такі роботи “не потягне”, і тому важливою є допомога області. Додам – подібних прикладів є сотні, і всі ці проблеми можуть бути вирішенні лише щоденною, плідною роботою місцевих депутатів виконавчої влади Рівного та області і тисяч небайдужих рівнян, які, я впевнений, будуть і далі працювати над тим, щоб зробити наше місто ще кращим.

26.10.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 26.10.2015p. 
На головну сторінку