Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №730 від 26.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Як у Рівному відзначили свято двох найстаріших вулиць Коперника та П.Могили 

Покрова пресвятої Богородиці цьогоріч святкується на державному рівні. Бо ж об’єднала у собі відразу кілька свят: релігійне, День українського козацтва та уперше День захисника України. А ще цей вихідний день став справжнім святом для жителів вулиць Петра Могили та Коперніка, які гучно та весело відзначили День вулиці. Допоміг організувати святкування директор рівненського пивзаводу Мар’ян Года.

Привітати рівнян зі святом завітали й почесні гості. Серед них - донька відомого художника та архітектора Георгія Косміаді Надія. Саме її батько спроектував кілька будинків, які досі прикрашають історичну частину вулиці Коперніка.

Завітав на свято і міський голова Рівного. Переконує: Покрова завжди була для міста символічним днем.

Святкували день вулиці весело - з народними піснями, забавами та ярмарком. Поміж численних яток з виробами народних умільців, виключно рівненських сувенірів та виробів жителів вулиць Коперніка і Петра Могили знайшлося місце і розкладкам зі старовиною. Повертала у історію рівнян і виставка старих фотографій, облаштована тут же. Усі вони - із домашніх архівів жителів вулиць Коперніка та Петра Могили. Таке історично-розважальне свято припало до душі його гостям. Адже серед них і справжні захисники України.

Організатори запевняють: наступного року обов’язково знову відзначатимуть День вулиці, аби таке свято перетворилося на добру традицію.

26.10.2015



Рівне-Ракурс №10 від 26.10.2015p. 
На головну сторінку