Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №730 від 26.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

ВІДОМІ РІВНЯНИ “ЗА!” ВОЛОДИМИРА ХОМКА!

Любов Чайка: «Альтернативи Хомку сьогодні просто немає!»

Любов Чайка

Дружина Віктора Чайки, обраного у 1981, 1998, 2002 та 2006 роках міським головою Рівного:

- Перш за все, я одразу хотіла б сказати, що альтернативи Володимиру Євгеновичу станом на сьогодні просто немає.

Так склалося життя, що я трошки більше орієнтуюся в специфіці роботи міського голови… І враховуючи те, що наступна каденція мера триватиме лише два роки, а не п’ять як завжди, то випадковій людині, щоб лише вникнути в суть усіх проблем міста, знадобиться не один рік. Я вважаю, що найбільш підготовленим на даному етапі до цієї роботи є наш чинний міський голова Володимир Євгенович Хомко. Адже його досвід, загартованість та професіоналізм говорять самі за себе. І це знає все місто. Мені приємно, що мою думку поділяє більшість рівнян. Усі ми прийшли до висновку, що Володимир Євгенович – сама реальна кандидатура на даному етапі розвитку міста.

Більше того, мене дуже обурювало, коли в минулі роки деякі політики критикували нашого мера за те, що, наприклад якісь ремонтні роботи виконувались взимку. Але хіба він винен, що кошти казначейство перераховувало саме тоді? Я пам’ятаю, як Віктор Анатолійович теж нарікав на Київ, що кошти просто пропадали в казначействі. Ви думаєте він не хотів асфальтувати двори влітку, а не коли впаде сніг? Слава Богу, що цьогоріч наш бюджет має непогане перевиконання, казначейство не затримує кошти, а працює як годинник. Звідси й результат: роботи з асфальтування дворів проводилися вчасно в плюсову температуру й в довгий світловий день.

Хочу підкреслити, що ми часто зустрічаємось з Володимиром Євгеновичем. І коли він зі мною ділиться проблемами чи успіхом з життя міста, у спілкуванні ми розуміємо один одного з пів слова. Я бачу, як він щиро радіє, коли йому вдається реалізувати задумане. А планів у нього ще ой як багато. Вірю, що запланованому суджено збутись.

Бажаю йому перемоги!

Ростислав Шикула

Старший викладач кафедри біології Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. академіка С.Дем’янчука, вчений-мандрівник з Рівного (зібрав унікальну колекцію рідкісних тварин, риб та екзотичних комах з 2,5 тис. експонатів), Герой АТО (добровольцем поїхав на Схід боронити Україну від окупантів), автор фільму “47 днів перемир’я”:

- Володимира Євгеновича я особисто знаю через свою маму, яка була головою ОСББ нашого будинку. Мене приємно вразило його відношення до кожної побутової проблеми, яку ми піднімали. Він так переймався роботами з благоустрою прибудинкової території, ніби то був його двір. Особисто контролював роботи з капітального ремонту даху, усунув усі проблеми з вивезення сміття і таке інше.

Що мене вразило в особистості Володимира Євгеновича, так це його ерудованість та різнобічна розвиненість. Погодьтесь, вражає коли людина з інженерною освітою розбирається в біології. Кілька років тому, коли наш міський голова завітав до мого зоологічного музею, він мене здивував тим, що знає як називаються ті чи інші родини тварин. Чесно кажучи, я як біолог був приємно здивований.

Я взагалі сказав би, що наш мер – не просто толковий господарник, а й взагалі людина освічена, високоінтелектуальна й добра. Коли я перебував в зоні АТО, Володимир Євгенович один з небагатьох, хто мені постійно надсилав SMS-повідомлення зі словами підтримки. Це було дуже важливо для мене в той складний час, адже родичів у мене майже не залишилося.

Хочу також від імені усіх учасників бойових дій подякувати пану Володимиру й за те, що ми оперативно отримали у Рівному земельні ділянки. До слова, я телефонував побратимам з інших обласних центрів. У них картина, на відміну від нас, не втішна. Їм прямо сказали: „Забудьте за землю, хлопці! Немає звідки…”. Це теж на мене справило враження, що ми швидко без проблем отримали землю, а це близько 700 ділянок. І за це Володимиру Євгеновичу велика дяка.

І саме останнє - це людські якості пана Хомка. Я хочу підкреслити, що я ніколи сам першим до нього з якимись проблемами не звертався. Я був вражений, коли він сам мене питав чи є в мене якісь питання, чи у чомусь потреби. Дякую йому за це.

Петро Буткевич

Голова Рівненського міського товариства інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату (великий оптиміст, сильна духом людина, допомагає іншим інвалідам у складних життєвих ситуаціях):

- Я буду голосувати тільки за Хомка, адже ця людина не на словах, а своїми ділами довела, що недарма була обрана на таку відповідальну посаду. Для мене головний критерій – це увага до людей з особливими потребами не лише перед виборами, а весь час.

Володимир Євгенович протягом усієї своєї каденції не був осторонь наших проблем. Завдяки нашій тісній співпраці у Рівному кілька років тому було успішно впроваджено безкоштовну послугу “Інватаксі” з автоперевезення інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату. Якщо інвалід має потребу кудись переїхати, до нього приїжджає спеціальний автомобіль, обладнаний гідропідйомником. Цією послугою щодня можуть скористатися не лише інваліди, а також мами, діти яких навчаються у Центрі для дітей з порушенням опорно-рухового апарату “Особлива дитина”.

Не хотілося б вдаватися в деталі, але запевняю, що кожного разу як у нас виникають якісь побутові чи інші проблеми, вони оперативно вирішуються. Зауважу, що наше спілкування давно вийшло за межі офіційного запису до міського голови. Зустрічі відбуваються не для галочки, а спрямовані на конкретний результат. Я хочу, щоб так було й далі.

Подружжя Петра Поліщука та Вікторії Самчук

Петро Поліщук, голова Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору “Генерація успішної дії”, у квітні 2015 року призначений радником Рівненського міського голови з питань людей з інвалідністю, консультант Інтернет-центру “Окуляр” обласної державної бібліотеки, член громадської ради при Рівненській ОДА, член Комітету забезпечення доступності інвалідів до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Рівненської ОДА;

Вікторія Самчук, відома рівненська поетеса, заступник голови Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору “Генерація успішної дії”:

– У нас з Володимиром Євгеновичем за плечима системна, тривала й результативна співпраця, завдяки якій у Рівному, на відміну від інших обласних центрів, було успішно реалізовано проект “Балакучі тролейбуси”. Для порівняння, у Києві такими звуковими пристроями обладнано лише 25 тролейбусів, а у нас – усі.

На наше прохання, на перехрестях та пішохідних переходах обласного центру в місцях найбільш масового скупчення людей, з’явилися прямокутні лінії жовтого кольору – попереджувальні наземні знаки для слабозорих. Це дуже важливо, бо ефект вони мають саме на людей, які не є повністю незрячі, а ще мають частково залишок зору і здатні побачити яскравий жовтий колір. Такі жовті лінії можуть навіть зберегти життя.

З чим би ми не прийшли до нашого міського голови, а потрапити до нього ми можемо безперешкодно завжди, усе вирішується оперативно. Нещодавно ми звернулися з проханням відремонтувати асфальтове покриття в будинку по вул. Замковій, 10а, де живуть незрячі люди. Пройшло кілька днів і нашу проблему було вирішено.

На наше прохання в місті почали замінювати бетонні конуси, на які можна було впасти, на оцинковані стовпчики товщиною не менше 10 сантиметрів, щоб їх не можна було оминути тростиною.

Результатом нашої роботи також є часткова компенсація на відшкодування плати за комунальні послуги.

Ми регулярно проводимо круглі столи, на яких піднімаються й успішно вирішуються питання, в т. ч. й щодо працевлаштування інвалідів по зору, видання поетичних збірок (поетеси Вікторії Самчук, - авт.). На презентацію книги заслухати вірші Володимир Євгенович прийшов до нас особисто, довівши тим самим, що поважає і розуміє незбагненну мистецьку цінність поетичного слова.

Співоче багатодітне подружжя Оксани та Олександра Біруків

Оксана Бірук – голова Рівненської асоціації багатодітних сімей. Разом із чоловіком Олександром вони виховують 8 своїх і стільки ж прийомних дітей.

Багатодітне подружжя Олександра та Оксани Біруків знають у Рівному майже всі. У старій квартирі для домочадців стало тісно, тому батьки її продали і побудували триповерховий будинок і створили там дитячий будинок сімейного типу. Тут є все, щоб велика родина почувалася комфортно – окремі спальні, вітальня, дитячий майданчик.

– У Рівному є 68 сімей, де виховуються по шість-вісім діток, три сім’ї, в яких виховується по дев’ять діток, і три — з десятьма дітьми. Я, як голова Рівненської асоціації багатодітних сімей, щиро радію з тієї уваги, яку має наша та інші багатодітні родини.

Хочу, щоб усі знали, що коли ми звернулися до Володимира Євгеновича з проханням виділити земельні ділянки під будівництво, вже на наступній сесії міської ради для 60 сімей, які виховують 6 і більше дітей, було виділено 60 земельних ділянок під будівництво.

Скажу, що скільки б ми не зверталися, усі питання було вирішено. Ми просто приходили, він нас приймав і оперативно вирішував проблеми. І на сесії за нас клопотав перед депутатами, коли багатодітні сім’ї потребували матеріальної допомоги. Ми за все це вдячні пану Володимиру і щороку на Різдво приходимо усією родиною до нього колядувати.

Наш міський голова є господарником, і альтернативи йому я на сьогодні просто не бачу.

Дмитро Українець

Заслужений працівник сільського господарства України, віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України, Голова асоціації фермерів та приватних землевласників Рівненщини, лідер фермерського руху України, голова Комітету з аграрних та земельних питань громадської ради при рівненські ОДА. Нагороджений вищою нагородою Міністерства аграрної політика “Знак пошани”, вищими нагородами Асоціації фермерів України - орденом “Знак пошани” та “За заслуги”, нагороджений почесною відзнакою – медаллю “25 РОКІВ ФЕРМЕРСТВУ УКРАЇНИ”.

Дмитро Українець був першим, хто в березні 2014 року на самому початку окупації Криму організував збір та відправив близько 25 тон сільськогосподарської продукції на бухту Донузлав (АР Крим), де несли службу українські військовослужбовці:

– Аграрії області та фермери області тісно пов’язані з владою та жителями міста Рівного. В першу чергу, це стосується забезпечення продуктами харчування рівнян.

І я дуже вдячний Володимиру Євгеновичу за те, що за його ініціативи та підтримки було запроваджено щорічне проведення осінніх сільськогосподарських ярмарків. Сім років тому він мене запросив і попросив, щоб ми разом зробили так, щоб мешканці обласного центру мали можливість придбати продукти харчування широкого асортименту безпосередньо від виробника по дешевшій ціні.

Фермери дуже задоволені такій співпраці, адже виростити урожай – це одне, а збути його без посередників – проблема. Почали ми з вулиці Набережної, а потім і на мікрорайоні „Північний”. Починали з одного ярмарку, а тепер уже їх проводимо у 4-5 місцях.

Крім того, завдячуючи сприянню пана Хомка, ми вже кілька років поспіль маємо можливість реалізовувати свою продукцію в супермаркетах, школах, лікарнях, інтернатах та садочках обласного центру в рамках реалізації проекту “Волинський екологічний продукт”. А це означає, що виробники м'ясо-молочної продукції, а також фермери, які вирощують овочі та зернові збувають плоди своєї тяжкої праці без посередників. Рівняни, відповідно, не переплачують зайві кошти.

26.10.2015



Рівне-Ракурс №10 від 26.10.2015p. 
На головну сторінку