Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №259 від 28.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Продовжуючи тему

Порнографія з-під прилавка

Порнографія з-під прилавка

Кличеш друзів на перегляд порнофільму - підпадаєш під статтю

Рівненські правоохоронці виявили більше двадцяти дисків з порнофільмами та заборонену для показу кінострічку “Костел”, яка пропагує культ насилля та жорстокості.

Знахідку працівники міліції виявили в одному із магазинів у центрі Рівного, підприємець якого займався продажем відеопродукції та її прокатом.

Поряд із невинними відеокасетами під прилавком стояли двадцять три різновиди порнострічок, які ходили по руках рівнян протягом чотирьох (!) місяців, доки в ході слідчо-оперативних дій на “порнуху” не вийшли правоохоронці.

- Всі касети були вилучені та відправлені на мистецтвознавчу експертизу до Києва, де кінопродукцію переглядали митці, оцінюючи її естетичну та моральну сторону, - розповідає слідчий слідчого відділу Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області Василь МАРЧУК. - За результатами експертизи фільми були визнанні аморальними, а кінострічка “Костел” - поповнила “чорний список” заборонених фільмів, які пропагують жорстокість та насильство і категорично заборонені для розповсюдження.

- Порушена кримінальна справа за статтями 301 та 300 КК України (“Ввезення, виготовлення або розповсюдження товарів, що пропагують культ насильства і жорстокості” та “Виготовлення, збут і розповсюдження порнографічної продукції”), за якими порушникам “світить” штраф, обмеження або позбавлення волі від 3 до 5 років.

- Це не перший випадок, коли затримують людей, які займаються розповсюдженням порнографії та фільмів насильницького змісту. Пам’ятайте, що за законом України, під статтю підпадають всі особи, які запрошують друзів та знайомих на перегляд заборонених фільмів чи передають їх із рук у руки. Порнографія та кінострічки, які пропагують культ насильства та жорстокості - заборонені!!! - наголошує слідчий. - Щороку фахівці з мистецтвознавчої експертизи поповнюють “чорний список” фільмів, які заборонені для демонстрації.

Будьте обережні!

Особливий вид порнографії - дитяча порнографія, за яку “чорні колекціонери” та педофіли платять замовникам шалені гроші. У пастку педофілів можуть потрапити діти, які часто сидять в Інтернеті.

40-річний педофіл, замаскувавшись під 15-річного хлопця чи дівчину, легко увійде в довіру до нового маленького “друга”, попросить фотографію, за допомогою монтажу перетворить її на порнографічний знімок, а потім, наприклад, шантажуватиме батьків. Будь-який монтаж не є кримінальним злочином, тому притягти до відповідальності таких людей надзвичайно складно.

Найбільше кримінальних справ, пов’язаних із розповсюдженням порнографії, було порушено з початку цього року в Києві, Харкові, Донецьку та Одесі.

Фахівці запевняють, що порноіндустрія “молодшає” з кожним днем: замовники можуть забажати, щоб у сценах насильства були задіяні навіть немовлята від 6 місяців. Дитяча порнографія коштує українському педофілу від 10 до 150 доларів (перегляд знімків у iнтернеті) та від 8 до 250 доларів (за відеокасету). Насправді ж, вартість змінюється залежно від ступеня жорстокості порнографічного матеріалу - сцени згвалтування чи навіть убивства дитини є найдорожчими.

28.09.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2006p. 
На головну сторінку