Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №259 від 28.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спідвей

На мажорній ноті...

Спідвеїсти “Рівне України” змогли-таки підвищити своє реноме в очах уболівальників. Після недавнього скандалу, пов’язаного із відмовою клубу їхати до Росії на завершальні зустрічі Міжнаціональної ліги, та жахливою поразкою минулого тижня у Познані, рівняни в останній гонці сезону Другої польської ліги змогли здолати принципового суперника - угорський “Мішкольц” - 49:41.

Хоча принциповість поєдинку полягала лише у тому, що перемога для рівнян була справою честі (ніякого турнірного значення вона вже не мала), підтримати рідну команду прийшло чимало уболівальників.

Вже з перших заїздів звітної гонки стала вимальовуватися перевага господарів треку. За підсумками зустрічі найкращим у складі “Рівне України” став Ігор Марко - дванадцять очок, десять пунктів на рахунку тренера команди - Віктора Гайдима, по дев’ять набрали Олександр Бородай та Володимир Колодій старший.

Сама ж зустріч сусідів по турнірній таблиці розпочалася із перемог рівнян. Двічі першими на фініші були Гайдим та Марко, по разу - Омелян та Колодій старший, і за підсумками семи заїздів рахунок став 31:11 на нашу користь. Майнула думка: чому рівняни не можуть їздити так увесь сезон? Відповідь на поставлене запитання дали уже найближчі заїзди, коли угорці Норберт Магоші, екс-“українець” Ласло Шатмарі та Атілла Штефані по черзі залишали наших гонщиків позад себе.

І, все ж, рівняни змогли знайти у собі сили вистояти і здобути таку важливу перемогу. Ігор Марко та Олександр Бородай створили ще одні “5:1” у дванадцятому заїзді, чим і потягнули шальки терезів на наш бік.

Гості з Мішкольца краще виглядали у завершальних стартах зустрічі, проте очковий гандикап “Рівне України” виявився для них занадто великим.

Остаточний результат гонки - 49:41 на користь рівненських спортсменів.

Таким чином, за підсумками сезону, що минув, наша команда посіла у турнірній таблиці Другої польської ліги п’яту позицію, “Мішкольц” задовольнився лише сьомим місцем.

Головною ж інтригою останнього туру чемпіонату ста-

ла зустріч лідерів: “Лотос” (Гданськ) - “Спідвей-Центр” (Даугавпілс). Здобувши несподівану перемогу з великим рахунком, поляки впевнено довели сезон до перемоги, і в наступному році їздитимуть вже у Першій лізі. Що ж до “Спідвей-Центру”, то цей клуб у результаті скотився аж на третю сходинку, залишивши свої амбіції на майбутнє. Друге ж місце посіла ще одна польська команда - “ПСЖ” із Познані.

28.09.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 28.09.2006p. 
На головну сторінку