Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №733 від 16.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

Пряники

Пряники

На 1кг готових виробів: - 480гр.борошна 1 гатунку, - 260гр.цукру, - 50гр.масла, - 1яйце, - 1/4ч.л.соди, -1/4ч.л.амонію, - 1ч.л. пряної суміші або просто кориці, - 1/2ст.кип’ятку. Для глазурі: - 1 білок, - 100гр.цукрової пудри, -1 ст.л. гарячої води

Для початку робимо палений цукор, це не страшно, посуд не постраждає, 1ст.л.цукру розтоплюємо в сухій каструлі до чорного кольору, знімаємо з вогню і додаємо 0,5ст.кип’ятку (буде трохи бурлити). Розмішуємо все, поки не утвориться однорідна чорна вода, додаємо залишок цукру і прянощі, на середньому вогні доводимо до кипіння. Як тільки весь цукор розтав, знімаємо з вогню і додаємо 1,5ст.борошна з загальної кількості, відразу ретельно перемішуємо, щоб не утворилися грудочки. Маса вийде схожою на варену згущенку. Додаємо масло, даємо трохи охолонути, додаємо яйце, борошно, що залишилося, соду, амоній. Замішуємо тісто. Тісто надзвичайно приємне в роботі. Якщо хочеться досипати борошна, зачекайте, поки тісто зовсім охолоне, після цього впевнена – таке бажання пропаде. Формуємо кульки бажаного розміру, викладаємо на деко на відстані 2-3см одна від одної. Випікаємо в духовці розігрітій до 220С° 8-10 хвилин залежно від розміру., до блідо-коричневого кольору. Намагайтеся не перетримати. Охололі пряники по кілька штук складаємо в лоточок, додаємо кілька ложок глазурі, закриваємо лоточок і кілька разів струшуємо. Викладаємо пряники на деко і на 1-2 хвилини ставимо в духовку, щоб глазур підсохла.

Для глазурі білок збиваємо з пудрою до стійких пік, додаємо гарячу воду і перемішуємо.

16.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2015p. 
На головну сторінку