Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №733 від 18.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Давайте жити здорово!

Як правильно лікувати застуду: поради лікарів

Як правильно лікувати застуду: поради лікарів

Кількість пацієнтів лікарень з ознаками вірусних захворювань в Україні різко. Причину лікарі пояснюють просто: вологість підвищилася, а температура знизилася. Імунітет став більш вразливим до вірусів, і це класична ситуація наприкінці осені.

Здорова людина без супутніх захворювань має право перебувати дні три вдома. Якщо ж за цей час стан не покращиться, варто показатися лікарю.

Лікарі не радять збивати температуру до 38 градусів, як і пити антибіотики, адже вони лише знизять опір організму. Антибіотики – це препарати, які діють виключно на бактерії. На віруси вони не діють.

Водночас, дієтологи рекомендують акцентувати увагу на харчуванні: їсти треба якомога менше, щоб організм витрачав сили не на перетравлювання їжі, а на боротьбу з вірусами. Жирну і тваринну їжу радять не вживати, а от рослинну їсти частіше.

Не радять дієтологи й вживати молоко, адже воно провокує накопичення в організмі слизу. Чим більше вживаєте молочних продуктів, тим довше у вас не проходить нежить і кашель з мокротою.

Тож, щоб одужати якнайшвидше, слід вживати овочі та фрукти, пити цитрусові фреші та імбирний чай. А ось щоб побороти сезонний вірус малинове варення з цукром треба замінити на розморожені ягоди.

18.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 18.11.2015p. 
На головну сторінку