Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №735 від 30.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Цікаві факти про апельсини!

Чи знаєте ви, що вживання в їжу апельсинів допомагає зберегти вашу молодість? А ще ці фрукти бувають зеленими. Ми впевнені, що ви багато чого ще не чули про ці ароматні плоди.

1. У Каліфорнії їсти апельсини під час прийняття ванни вважається незаконним. Виявляється, суміш кислоти апельсина з маслами, які часто додають у ванну вибухонебезпечна!

2. У тропічному кліматі апельсини зеленого кольору, а в помірному вони помаранчеві. “Помаранчевість” апельсина обумовлена нестачею сонця.

3. У відповідності зі стандартами Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, один стакан апельсинового соку може містити десять яєць плодової мухи (дрозофіли) і дві її личинки. Стандарти забруднення харчових продуктів допускають вміст у них комах, волосся гризунів та інших речовин, які звучать не зовсім апетитно.

4. Апельсиновий сік — відмінні ліки від печії. Дуже кислий сік стає лужним, потрапляючи в ваш шлунок при печії. Апельсиновий сік в 10 тисяч разів більш кислий, ніж pH фактор (кислотно-лужна рівновага) крові людини!

5. Апельсини допомагають продовжити молодість. Фрукт багатий антиоксидантами, які нейтралізують дію вільних радикалів і нестабільних молекул кисню в організмі людини, які призводять до передчасного старіння і ряду захворювань.

6. Після шоколаду і ванілі апельсин є третім найбільш улюбленим ароматом у світі.

7. Христофор Колумб привіз перші насіння та саджанці апельсина в Новий Світ під час своєї другої подорожі в 1493 році. Він також не забув взяти з собою і насіння лимона.

8. Ботаніки відносять плід апельсинового дерева до ягід.

9. 85% зібраних апельсинів використовують для виробництва апельсинового соку.

10. Апельсини — четверті за популярністю фрукти, і апельсиновий сік — найпопулярніший сік. Апельсини дають найбільший урожай з усіх цитрусових в світі.

11. Апельсини були відомі як плоди Богів. Вони колись були названі “золотими яблуками”, вкраденими Геркулесом.

12. Доведено, що апельсини допомагають боротися з раком. Вживання в їжу апельсинів допомагає в боротьбі з різними видами ракових захворювань: рак шкіри, легенів, молочної залози, шлунка і товстої кишки.

13. На Ямайці люди чистять підлогу розрізаними на половинки апельсинами; в механіці апельсини використовують для видалення різних жирів, масел і нафти. Якщо Ви хочете щоб ваша страва стала менш жирною, просто додайте в неї трохи свіжого апельсинового соку. Ця ж процедура прибере жир і з вашого посуду. Так роблять, наприклад, в Афганістані.

30.11.2015



Рівне-Ракурс №10 від 30.11.2015p. 
На головну сторінку