Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №736 від 07.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Регбійна “Розминка від чемпіона” пройшла у Рівненській ЗОШ № 10

Регбійна “Розминка від чемпіона” пройшла у Рівненській ЗОШ № 10

На урок фізкультури до учнів цієї школи завітали гравці та наставники регбійного клубу “Рівне” на чолі з головним тренером Павлом Рожковим. До складу цього потужного регбійного десанту входили, зокрема, дитячий тренер клубу Юрій Ковалюк, а також виходець з Рівного, який зараз продовжує свою спортивну кар’єру у Харкові, майстер спорту України Костянтин Гурильов. Гостей учням та педагогам представив директор комунального закладу “Обласний центр фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Рівненської обласної ради, голова Відділення Національного олімпійського комітету у Рівненській області Микола Петренчук.

Гості розповіли дітям про історію виникнення регбі, розвиток цього виду спорту в Україні, створення свого клубу, який стояв біля витоків зародження гри у Рівному, участь команди у різних змаганнях. Поділитися ж їм було чим, адже рівненські регбісти нещодавно стали бронзовими призерами чемпіонату України серед команд вищої ліги. Представникам ще досить незвичного для наших країв виду спорту вдалося зацікавити дітей, і вони слухали їх, як мовиться, розкривши рота. Потім ставили досить багато запитань, які, попри свою наївність, свідчили, що почуте викликало у них непідробний інтерес.

Тож, і розминку під керівництвом Павла Рожкова учні виконували завзято і наполегливо. Тим більше, що проходила вона під веселу, вдало підібрану музику, а також влучні і дотепні коментарі та настанови керівника.

Після розминки спортсмени продемонстрували учням деякі елементи гри. Щоправда досить невеликий спортзал не надто цьому сприяв, проте їм, схоже, вдалося передати її специфіку. І хоча, навряд чи діти зуміли осягнути бодай у загальних рисах її складні правила, проте вони, безперечно, зрозуміли, що це - гра цікава, видовищна, яка потребує різнобічної індивідуальної фізичної підготовки і командної згуртованості.

Загалом, рівненським регбістам вдалося зробити найголовніше – передати дітям своє захоплення цим видом спорту, пробудити у них інтерес до гри. А щоб закріпити його, вони подарували школі комплект інвентарю та спорядження, котре використовується у грі.

07.12.2015



Рівне-Ракурс №10 від 07.12.2015p. 
На головну сторінку