Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №737 від 14.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Якою буде робота обласної ради?

Якою буде робота обласної ради?

На перший погляд це питання можна віднести до категорії риторичних. За двадцять чотири роки роботи нашої обласної ради з каденції в каденцію повторювалась одна і та ж історія. Депутатів обирали від різних політичних сил, але фактично відразу з’являлася стійка провладна більшість, єдиним центром влади в області була обласна державна адміністрація, яка й керувала “обласним парламентом”. Доходило до того, що на сесії Рівненської обласної ради навіть більшість журналістів не ходили, вважаючи це марним витрачанням часу, а ще пару років тому, тоді ще опозиційний депутат, Михайло Кирилов влучно назвав нашу раду “відділом облдержадміністрації”. Однак часи змінюються і обласна рада також.

Нинішня перша сесія нової обласної ради була напружено цікава і дуже непередбачувана. Завершилась вона лише четвертого грудня ухваленням останніх кадрових рішень – депутати розподілили комісії. Автор попросив висловити свою думку про перспективи роботи обласної ради лідера найактивнішої фракції в нинішній раді – голову Рівненської обласної організації “Радикальної партії Олега Ляшка” Оксану Лозову.

- Оксано Василівно, як Ви оцінюєте перші результати роботи обласної ради нового скликання?

- Дуже позитивно. Річ у тім, що прийшло дуже багато нових депутатів, які ніяк не пов’язані з місцевими елітами, представники яких традиційно головували в обласній раді. Саме завдяки молодим депутатам вдалося обрати головою обласної ради Володимира Ковальчука. Це, на мою думку, є поки що найбільшим успіхом нашої ради. Потрібно зрозуміти – обласна рада повинна працювати для мешканців області, а не бути придатком адміністрації. Саме за це голосували наші земляки на виборах 25 жовтня.

- Прокоментуйте, будь-ласка, розподіл керівних посад в комісіях обласної ради, бо відомо, що навколо цього питання точилися вельми серйозні суперечки між фракціями.

- Дійсно, питання були, але наша точка зору проста – керувати депутатськими комісіями мусять фахово підготовлені до цього депутати, які розуміють суть тих проблем, над вирішенням яких їм доведеться працювати. Тобто при розподілі посад в комісіях, а я хочу звернути увагу, що важливі не тільки посади голови комісії, але й її секретаря, депутати керувалися в першу чергу рівнем підготовленості своїх колег, а не тільки їх партійною приналежністю.

- Оксано Василівно, а чому Ви не стали керівником однієї з комісій?

-Все дуже просто – голова фракції не може бути одночасно і головою комісій і це правильно. Тому я для себе зробила вибір – працювати керівником фракції, тому що сьогодні для нашої політичної сили головним завданням є виконання наших передвиборчих обіцянок, адже тільки реальними справами ми можемо довести, що можна змінювати ситуацію в країні і робити життя усіх рівнян кращим.

14.12.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 14.12.2015p. 
На головну сторінку