Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №737 від 14.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Новий Рівненський міськвиконком – погляд Ігоря Мічуди

Цього тижня відбулося перше засідання нового Рівненського міськвиконкому. Відразу після його завершення автор поспілкувався із його членом, начальником Державної будівельної інспекції в Рівненській області Ігорем Мічудою.

- Ігоре Володимировичу, Ваші перші враження від роботи нового складу Рівненського міськвиконкому?

- Дуже позитивні. Сьогодні членами міськвиконкому стало багато людей, які чітко розуміють проблеми міста і є фахівцями в різних галузях міського господарства. Наведу такий приклад – вперше членами міськвиконкому стали керівники облводоканалу Андрій Карауш та “Рівнетеплоенерго” Степан Коропецький. Тобто тепер у нас в міськвиконкомі є люди, які фахово можуть вирішити проблеми пов’язані із теплопостачанням та водопостачанням в місті. Тобто наш міськвиконком стає тим органом, який дійсно починає вирішувати реальні проблеми рівнян. Ще одним плюсом в роботі цього органа є те, що в новому складі Рівненського міськвиконкому немає заступників міського голови, які є діючими депутатами. Раніше було як – заступник, як правило, є діючим депутатом міської ради та членом виконкому. Тобто, фактично залишаючись чиновниками, заступники міського голови мали вплив на роботу як ради, так і виконкому, які взагалі-то повинні контролювати діяльність виконавчої влади обласного центру. На мою думку, це було прикладом справжнісінького конфлікту інтересів і дуже добре, що сьогодні заступники міського голови не являються одночасно депутатами ради.

- Скажіть, в нас є міська рада, міський голова, апарат виконкому, яка ж роль в цій владній піраміді міськвиконкому?

- Насправді дуже значна. Ми є виконавчим комітетом Рівненської міської ради і приймаємо рішення, які не виносяться на сесію. Враховуючи, що здебільшого рада приймає документи із земельних питаннь, конкретні проблеми обласного центру йдуть на розгляд у міськвиконком. Ось наприклад, на нинішньому засіданні я підняв питання щодо піцерії “Шапіто”, що розташована по вулиці Міцкевича. Річ у тім, що цей заклад громадського харчування працює практично нелегально, тому що саме приміщення піцерії не було введено в експлуатацію. При цьому ця історія тягнеться аж з 2011 року. Я розібрався, чому ж власник даного об’єкту не ввів його в експлуатацію. Виявилось, що будівництво закладу громадського харчування здійснювалося із грубими порушеннями. Таким чином даний об’єкт потрібно закривати, а його власнику ліквідовувати виявленні порушення і вже після того знову відкривати піцерію. Це лише один приклад простих, на першій погляд, проблем, які не вирішувалися роками, і сьогодні наш міськвиконком починає ними займатися.

14.12.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 14.12.2015p. 
На головну сторінку