Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №738 від 21.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

“Олімпійська лінійка” в НВК “Колегіум” м.Рівне

З нагоди 25-річчя з дня заснування Національного олімпійського комітету України в НВК “Колегіум” м.Рівне відбулась “Олімпійська лінійка” за участю учнів та вчителів початкової школи, а також директора закладу – Куделі Петра Івановича та гостя – голови Відділення НОК України в Рівненській області Петренчука Миколи Васильовича.

Як зазначив Микола Петренчук, такий захід сьогодні тут не випадково. І раніше в НВК “Колегіум” м. Рівне неодноразово відбувались “Олімпійські свята”, зустрічі з відомими спортсменами Рівненщини. Формами впровадження ідей олімпізму серед дітей та молоді у НВК “Колегіум” стали систематичні “Олімпійські уроки”, конкурси малюнків, олімпійські вікторини, шкільні спортивні змагання “Олімпійське лелеченя”, діяльність “Олімпійського куточка” та ряд інших заходів.

Така активна робота з впровадження ідей олімпізму на шкільному рівні дала серйозні результати. НВК “Колегіум” був місцем старту пілотного проекту “Олімпійське лелеченя” в 2011 році на Рівненщині. А команда “Екстрім” НВК “Колегіум” під керівництвом вчителя фізвиховання Левенця Олега Іовича стала беззаперечним лідером цих змагань протягом всіх років не лише в області, а й в Україні.

З 2015 року НОК України започаткував захід #Ти Лідер: Твори! Вивчай! Перемагай! Почни з себе! На якому команда “Екстрім” знову виступила вдало та виборола І місце в олімпійській вікторині “Знавець олімпійського спорту” та ІІ місце в рухливій грі “Артбол”.

Крім значної організаторської роботи, вчитель фізвиховання Левенець О.І. успішно проводить і дослідницьку, методичну, наукову діяльність. Так у 2012 та 2014 роках НВК “Колегіум” був двічі відзначений в конкурсі “Краща модель організації олімпійської освіти в школі”. Враховуючи значний особистий внесок вчителя Левенця О.І. в популяризацію ідей олімпізму на Рівненщині, він був відзначений Подякою (2011 р.) та Почесною грамотою (2014 р.) Національного олімпійського комітету України.

Отож, колективу НВК “Колегіум” є чим пишатись. І сьогодні це була не просто “лінійка”, а підведення підсумків шкільного конкурсу на кращий дитячий малюнок, який відбувається в рамках загальнообласного конкурсу дитячого малюнка “Спорт очима дітей”, присвяченого 25-річчю утворення НОК України. Крім того, в навчальному закладі створений чудовий “Олімпійський куточок” який також бере участь у відповідному загальнообласному конкурсі з нагоди 25-річчя НОК України.

Переможці шкільного конкурсу та їх наставники отримали цінні подарунки від Відділення НОК України в Рівненській області. А музейна кімната Відділення поповнилась новим експонатом – картиною з олімпійською символікою, яку виготовила керівник гуртка підліткового клубу “Сучасник” Валентина Іванівна Кулінка разом з дочкою Олександрою – ученицею 3-А класу в техніці квілінгу.

21.12.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.12.2015p. 
На головну сторінку