Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №738 від 21.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Рецепт зігріваючого крему для рук

Рецепт зігріваючого крему для рук

Хороший засіб від замерзаючих рук і обвітреної сухої шкіри - саморобний зігріваючий крем. Повністю натуральний. З такою маззю ви не тільки захистите шкіру від розтріскування і сухості, але і забудете про швидко замерзаючі руки і негнучкі пальці. До речі, засіб стане в нагоді і для вже замерзлих рук і допоможе швидко їх відігріти.

Які б теплі ні були рукавички, іноді доводиться їх знімати. Наприклад, щоб порахувати дрібні монети або написати повідомлення на смартфоні. А може бути, ви взагалі не любите рукавички, або ваша красива модель зовсім не рятує від холоду? Хороший засіб від замерзаючих рук і обвітреної сухої шкіри - зігріваюча мазь. Будемо робити її самі.

Зігріваюча мазь складається з двох частин: базове масло-основа - універсальна косметична основа, яку можна використовувати з різними ефірними маслами, і зігріваючий компонент.

Для основи зігріває мазі нам знадобляться

1. Чашка кокосового масла

2. 1 чашка оливкової олії;

3. 4 столові ложки бджолиного воску;

4. 1/2 чайної ложки вітаміну Е в олії (Розчин токоферолу ацетат).

Цих інгредієнтів вистачить, щоб заповнити маззю півлітрову банку.

Як готувати основу

У скляній банці змішайте кокосове масло і оливкову олію з воском. Нагрівайте на водяній бані на повільному вогні, регулярно помішуючи, поки віск не розчиниться. На це потрібно близько 20 хвилин.

Приготування масла-основи

Після того як досягнута однорідна консистенція, перелийте мазь в банку, в якій будете її зберігати. Додайте масло з вітаміном Е і дайте охолонути.

Поки мазь остигає, накрийте її паперовим рушником. Коли охолоне повністю - кришкою. Термін зберігання - близько 4 місяців.

Крім вітаміну Е в базовому маслі присутні досить корисних властивостей і компонентів: антиоксиданти з оливкової олії, антибактеріальні та зволожуючі властивості кокосового масла, харчування і пом’якшувальний ефект від бджолиного воску.

Відмінний набір корисних властивостей для зими!

Залишилося додати зігріваючий компонент - ефірне масло чорного перцю.

Як використовувати мазь

Перед тим, як вийти на вулицю в холод, берете на палець трохи саморобної мазі-основи, додаєте в неї пару крапель ефірного масла чорного перцю і розтираєте по шкірі рук.

21.12.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.12.2015p. 
На головну сторінку