Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №739 від 28.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

9 лікувальних рецептів на основі солі

9 лікувальних рецептів на основі солі

Звісно, зайва кількість солі в організмі шкідлива, проте зовсім без неї також обійтися ми не можемо. Окрім цього, вона має ще й чудові лікарські властивості в суміші з іншими компонентами.

Від простудного і алергічного кашлю. Змішайте 1 ч. ложку меду з 2 ст. ложками насіння анісу і дрібкою солі. Залийте склянкою води, доведіть до кипіння і процідіть. Приймати дорослим по 2 ст. ложки кожні 2 години.

При пітливості ніг і ураженні грибком. У літрі теплої води розведіть 4 ст. ложки солі і 6 крапель йоду. Тримайте ноги в розчині по 5-10 хвилин на день до повного одужання.

При укусах комах. Змочіть місце укусу водою і посипте сіллю.

Від бородавок. Сік хрону змішайте з кухонною сіллю у ваговій пропорції 1: 1 і втирайте щодня.

При варикозному розширенні вен. Морську сіль розведіть водою до стану кашки, охолодіть до 0 градусів. Нанесіть кашку на марлю і накладіть на «змійки» вен. Коли температура тіла і кашки вирівняються, марлю можна знімати. Робити краще вранці.

Від застуди. Розжарите морську або крупну кам’яну сіль на сковорідці і насипте в полотняний мішечок. Встаньте на мішечок, щоб гарненько прогріти стопи. Температура повинна бути гарячою, але терпимою.

Змішайте сіль з гірчицею і червоним перцем, натріть цією сумішшю шкарпетки і надіньте їх. Сіль стимулюватиме рефлекторні точки на стопах, а перець з гірчицею - зігрівати.

Від пародонтозу і нальоту на зубах. Сіль змішайте з медом у рівних пропорціях, розітріть до розчинення кристалів. Пастою протріть зуби і повільно втирайте її в ясна. Застосовуйте це засіб 1-2 рази на тиждень.

При харчових отруєннях. Випийте кілька склянок підсоленої води. Сіль буде перешкоджати всмоктуванню токсинів в кров.

При артрозі суглобів рук і ніг. Змішайте сіль з річковим піском у пропорції 1: 1 і розігрійте на сковороді до гарячого стану. Далі пересипте в миску і закопайте в неї пальці. Тримайте до охолодження суміші.

28.12.2015



Рівне-Ракурс №10 від 28.12.2015p. 
На головну сторінку