Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №260 від 06.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прецедент

Відстояти свої права перед ЖКП

допоміг громадянці »Антикримінальний вибір»

Те, що житлово-комунальна сфера - зокрема, житлово-комунальні підприємства як на Рівненщині, так і в цілому в Україні - залишаються далекими від досконалості, не є ні для кого секретом. Та, на жаль, часто неспроможність ЖКП нормально налагодити свою роботу призводить до порушень прав громадян.

Так, одне із ЖКП Рівного пред’явило позов про стягнення боргу Наталії Дзівак. Мотивацією для цього слугувало те, що, на думку комунальників, громадянка несвоєчасно сплачувала витрати на утримання житлового будинку та квартплату. Пані Наталія, яка справно сплачувала квартплату, звернулася за допомогою до Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації „Антикримінальний вибір”.

Юрист організації, вивчивши матеріали справи, надав їй відповідну юридичну допомогу та здійснив представництво її інтересів у суді. Дивно, але факт: Наталія Дзівак у ході судового засідання надала суду всі квитанції про оплату послуг ЖКП, довівши, що боргу перед житловиками у неї немає. Тобто, вона оплатила отримані послуги, а бухгалтерія житлово-комунального підприємства безпідставно нарахувала її борг. Як результат, представником житлово-комунального підприємства після з’ясування реальних обставин справи в суді було подано заяву про припинення провадження у справі.

Коментує юрист Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації “Антикримінальний вибір” Сергій Затинний:

- На жаль, на сьогодні це непоодинокий випадок, коли житлово-комунальні підприємства безпідставно нараховують борги громадянам. У такій ситуації, можна порадити лише одне: їм слід обов’язково зберігати квитанції про своєчасну оплату послуг ЖКП протягом трьох років, оскільки саме протягом такого строку ЖКП може звернутися до суду з позовом про стягнення боргів, а квитанції є основними матеріальними доказами, що спростовують їх існування.

06.10.2006Прес-служба Рівненського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації “Антикримінальний вибір”



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2006p. 
На головну сторінку