Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №740 від 11.01.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівному визначились з міськими маршрутами

У Рівному визначились з міськими маршрутами

Конкурс перевізників на міські маршрути відбувся у Рівному. Так, під час засідання конкурсного комітету виявилися 20 підприємців, які претендували на 19 об’єктів, що мають працювати в режимі маршрутного таксі. На один об’єкт, що мав би працювати в режимі звичайного автобусного маршруту №1 “Льонокомбінат - с. Ювілейне”, бажаючих не виявилося.

За словами начальника міського управління транспорту і зв’язку Віталія Миронюка, переважна більшість автобусів є вітчизняних виробників і лише 14 відсотків складають такі марки як “Мерседес” та “Вольксваген”.

- З автобусів, які обладнані автоматичними дверцятами, лише 69 є 2002 та 2003 року випуску. Всі автомобілі пройшли технічний огляд, і за жодним із них не числиться ніяких порушень. На кожний із автобусів має бути оформлено мінімум двоє водіїв. Традиційно для транспортних засобів віком до 5 років договір буде укладатися на термін 5 років, а для автобусів, яким вже понад 5 років - на 3 роки, - каже Віталій Миронюк .

Між учасниками тендеру виникла суперечка, оскільки підприємство ТзОВ “Сагайдачний” допустило помилку в документах, як результат отримало недопуск до участі у конкурсі.

На цьому тендері мова в котре зайшла про GPS навігацію, проте нині це вже не просто слова. Відтак з 1 січня 2016 року вже сотня рівненських маршруток буде працювати з навігаторами на борту. Нагадаємо, раніше у Рівному проводився конкурс на визначення компанії, яка обладнюватиме громадський транспорт міста відповідними приладами. Так , право на оснащення рівненського транспорту приладами GPS контролю виграла Житомирська фірма. GPS навігація значною мірою покращить якість надання послуг перевізниками, принаймні порушень графіку роботи стане значно менше.

Заступник міського голови Сергій Васильчук наголосив на тому, що у разі недотримання графіків руху хоча б по одному із маршрутів, угода з компанією буде розриватися, й перевізник втрачатиме відразу всі маршрути.

У свою чергу депутат Рівнеради та член конкурсного комітету Святослав Євтушенко зазначив, що конкурс на визначення перевізників, які надаватимуть послуги на міських маршрутах відбувся без особливих порушень.

- На конкурс подали документи 20 компаній, які фактично претендували на 19 лотів. По 3 об’єкту в нас виникла дискусія. Адже на перевезення пасажирів по ньому претендувало два перевізники. Однак через неточності в поданих документах ТзОВ “Сагайдачний” не допустили до участі в конкурсі. Справа в тому, що фірма пред’явила на конкурс автомобіль, який не був записаний в тендерній документації. У результаті за цим лотом виграло інше підприємство. Хоча на мою думку, те що сталося з підприємством “Сагайдачний” є виключно технічною помилкою, оскільки вони подали в документах автомобіль з номерним знаком 1207, а на перевірку прибув автомобіль 1208, тобто просто переплутали. Перевізники, які перемогли в конкурсі працюватимуть у місті впродовж найближчих 3-5 роки, - розповів Святослав Євтушенко.

11.01.2016Андрій Петровський



Рівне-Ракурс №10 від 11.01.2016p. 
На головну сторінку