Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №742 від 27.01.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

На Рівненщині піймали хакера

Співробітники відділу боротьби протидії кіберзлочинам в Рівненській області викрили протиправну діяльність 27-річного жителя села Шпанів Рівненського району, який несанкціоновано втрутився в роботу комп’ютерної техніки, отримав доступ електронної пошти будівельної компанії та вимагав гроші, шантажуючи розголошенням відомостей.

Чоловік незаконно заволодів логіном та паролем до електронної пошти будівельної фірми у Рівному та отримав доступ до листування. Володіючи конфіденційною інформацією, зловмисник з викраденої електронної пошти надіслав вимогу керівництву компанії про передачу грошових коштів у сумі 10 тисяч гривень за нерозголошення відомостей.

Завдяки проведеним оперативним та розшуковим заходам співробітникам відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області ПУ КП Департаменту кіберполіції НП України та слідчими СВ Рівненського відділу поліції вдалося викрити зловмисника.

У ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання правоохоронці вилучили два ноутбуки, де містилася інформація, що підтверджує протиправну діяльність чоловіка.

— За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку), — начальник Поліського управління кіберполіції ДК НП України Олег Лепеха. — Наразі проводяться подальші слідчі (розшукові) дії, призначені судові експертизи з метою притягнення до кримінальної відповідальності винної особи, якій відповідно до санкції, загрожує до трьох років позбавлення волі.

Зловмисник свою вину визнає повністю та співпрацює з правоохоронними органами. Триває досудове розслідування.

27.01.2016Відділ комунікації ГУНП в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2016p. 
На головну сторінку