Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №743 від 01.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

“ОДЕК” може не дограти Чемпіонат області, і підвищитись у класі

“ОДЕК” може не дограти Чемпіонат області, і підвищитись у класі

Один з лідерів аматорського футболу Рівненщини оржівський “ОДЕК” цілком можливо вже восени не вийде на старт другого кола Чемпіонату Рівненської області, а виступатиме в повноцінній всеукраїнській лізі. Про це повідомив начальник ФК “ОДЕК” Ярослав Кулаковський.

Як відомо, “ОДЕК” є постійним учасником, переможцем та призером всеукраїнських змагань, таких як Кубок України та Чемпіонат України серед аматорських команд. Боротися за найвищі нагороди планує команда і в цьому сезоні. Про плани на участь в цих змаганнях розповів начальник оржівського клубу Ярослав Кулаковський.

В цьому році всеукраїнські аматорські змагання зазнають суттєвих змін, - говорить Ярослав Гнатович. Так у Асоціації аматорського футболу України йому повідомили, що до літньої перерви планується провести та закінчити повноцінний чемпіонат країни за такою ж схемою, як це було останні роки. Ігри щосереди, декілька груп за зональним принципом, фінальна частина - Суперфінал.

Вже з осені планується започаткувати щось на зразок напівпрофесійної ліги. Наразі достименно невідомо за яким форматом вона буде проводитись, хто і скільки команд в ній гратимуть, але Ярослав Кулаковський повідомив, що розглядаються варіанти повноцінних змагань в одну групу з 16, а то й навіть з 18 команд, де суперники гратимуть щотижня кожен з кожним у два кола за усіма правилами повноцінних професійних чемпіонатів. І, якщо “ОДЕКу” не звикати до далеких виїздів та насиченого календаря (два матчі в тиждень), то є проблема в тому, що ігри у новоствореній лізі планується грати на вихідних, тобто паралельно з матчами Чемпіонату області. І саме в цьому питання в “ОДЕКа” може виникнути проблема.

Ярослав Гнатович упевнений, що компромісу з обласними командами вдасться досягнути, і оржівці свої поєдинки проводитимуть посеред тижня, а комплектація команди дозволить футболістам гідно виступати на два фронти. Щоправда, якщо напівпрофесійна ліга насправді буде такою, як її анонсують організатори, а обласні змагання заважатимуть “ОДЕКу” гідно в ній виступати, то керівництво клубу більше схиляється до варіанту, щоб зосередитись на всеукраїнських змаганнях, і пожертвувати обласними, щоправда Ярослав Кулаковський сподівається, що до цього не дійде.

01.02.2016



Рівне-Ракурс №10 від 01.02.2016p. 
На головну сторінку