Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №744 від 08.02.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В реорганізованій школі-інтернаті на Рівненщині може вчитися більше дітей

В реорганізованій школі-інтернаті на Рівненщині може вчитися більше дітей

В Олександрійській  ЗОШ-інтернат офіційно завершились реорганізаційні процеси. Відтепер це не лише заклад для дітей-сиріт чи позбавлених батьківського піклування, а й для соціально незахищених категорій дітей.

Також у реорганізованій школі–інтернаті  можуть навчатись учні за умови, що на  відстані трьох кілометрів від їхнього місця проживання відсутній загальноосвітній навчальний заклад та не організовано підвезення до іншого. А ще  тут можуть навчатись та виховуватись діти із числа внутрішньо переміщених осіб.

Цього тижня, за словами директора закладу Наталії Тарасевич, буде відкрито і дошкільну групу для наймолодших. Усього школа-інтернат може вмістити 300 учнів, які відвідуватимуть заклад упродовж уроків,  у тому числі  півсотні дітей можуть цілодобово проживати, навчатись та виховуватися  у закладі.

“Таких дітей держава забезпечує необхідним  відповідно до вимог – одягом, проживанням та 5–разовим харчуванням. Чомусь, батьки, коли чують слово “інтернат” уявляють погані умови. Однак, це стереотип минулого. Наш заклад  - один із найкращих в країні, який має сучасну матеріально-технічну базу, тут працюють висококваліфіковані педагоги. Діти весь час перебувають під наглядом вихователів та вчителів, вони постійно задіяні в творчій роботі та спортивних заняттях”, - розповідає Наталія Тарасевич.

Навчальний заклад площею  понад 17 гектарів  розташований посеред лісу, а це  дозволяє дітям більше перебувати на природі. Директор каже, що цьогоріч для вихованців закупили санки та велосипеди. У закладі є спортивний зал та ігрові кімнати, бібліотека та музей  народної творчості. Дошкільнята теж не сумуватимуть – є іграшки та дитячі книги.  В школу – інтернат постійно приїжджають різні майстри рукоділля. Навчальні класи мають усе необхідне обладнання з мультимедійними технологіями та укомплектованими лаборантськими кабінетами.

Зараз у закладі перебуває четверо дітей.  Освітяни кажуть, що подавати документи можна як для постійного перебування, так і для навчання у загальноосвітній школі.

“Нарешті завершився останній етап реорганізації. Ми чекаємо на вихованців та учнів. Про перелік необхідних документів, щоб  потрапити у заклад, можна дізнатись в управлінні освіти і науки Рівненської ОДА. А батьки у будь-який зручний час  можуть завітати у заклад - педагоги залюбки проведуть для них екскурсію”, - додає заступник начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА  Олег Пекарський.

Реорганізація цього закладу, переконані освітяни, дозволить не лише розвантажити існуючу в селі Олександрія школу, а й отримати належну освіту дітям, які приїхали зі Сходу чи не мають батьків або потребують соціальної допомоги.

08.02.2016



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2016p. 
На головну сторінку