Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №261 від 12.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Чесність - не вада!

Податківці оголосили мобілізацію

Проаналізувавши низку документів фінансової звітності, податківці Рівненщини виявили 59 фірм, де рівень податкового навантаження не досягає навіть одного відсотка від отриманих валових доходів. Безперечно, тут має місце мінімізація сплати належних платежів до бюджетів, яка здійснюється, м’яко кажучи, не завжди законними методами.

Товарообіг 20 підприємств становить десятки мільйонів гривень, тоді як працює в них (за звітами) не більше одного-двох чоловік. 15 суб’єктів господарювання, які мають лише по одному працюючому, за перше півріччя поточного року одержали більше 67 мільйонів гривень валових доходів, задекларувавши податок на прибуток у сумі 40 тисяч гривень. Одна з таких фірм примудрилася задекларувати 800 гривень податку на прибуток, хоча “прокрутила” товарів на суму 20 мільйонів гривень.

94 “архімеди” з числа платників податків задекларували валові доходи і витрати з різницею в 0,5 відсотка. Озбороєні висновком давньоіндійського математика Брахмагупти “сума статків та боргу, що їх перевершує, дорівнює новому боргу”, більше ніж 130 підприємців-“брахмагуптів” вийшли на нульовий баланс, а “збиткових” підприємств статистика зафіксувала аж 88.

Головне завдання, яке сьогодні стоїть перед працівниками податкової служби області - це мобілізація всіх резервів наповнення бюджетів. Втім, як підкреслив голова ДПА в Рівненській області Василь БАШУК, наповненням державної скарбниці повинні перейматися не лише податківці, а й усі, хто поважає Закон. І в першу чергу - працівники приватних підприємств, які, на жаль, погоджуються отримувати зарплату у конвертах. Цікавий з точки зору податківців інцидент стався на одному з підприємств Рівненщини: керівник приватної фірми, сплативши 37 відсотків нарахувань на заробітну плату, запропонував найманим працівникам сплачувати 13-відсотковий податок на прибуток із власних кишень самих працівників. От така арифметика!

12.10.2006Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2006p. 
На головну сторінку