Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №261 від 12.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перспектива

Метро у Рівному не буде!

Місту пропонують план стратегічного розвитку на 10 років

Невдовзі Рівне не матиме відбою від інвесторів, на підприємців чекатиме справді “єдине” дозвільне вікно, чиновники допомагатимуть бізнесменам долати лабіринти бюрократичної машини, а за комунальні послуги рівняни платитимуть через Інтернет та банківські картки. Усе це - “Стратегічний план економічного розвитку Рівного”, затверджений 4 жовтня Експертним комітетом.

За словами радника з місцевого економічного розвитку проекту USAID Ігоря Парасюка, для визначення пріоритетів розвитку Рівного, вивчалися сильні та слабкі сторони міста, проводилося анонімне опитування підприємців. Серед тривожних сигналів для міста, зокрема, виділена залежність бюджету від однієї галузі (хімічної). Також з’ясувалося, що на одного рівнянина припадає трохи більше сорока гривень на рік у бюджеті розвитку міста (міста-лідери у цьому напрямку мають понад 100 гривень на одного мешканця).

- Уявіть собі, чи багато може зробити рівнянин протягом року за сорок гривень для поліпшення своєї квартири? - таким чином інтерпретує цю суму Ігор Парасюк.

Не оминули своєю увагою розробники плану і комунальне господарство Рівного. На підприємства галузі чекає глибокий аудит і поява конкурентів. За комунальні послуги рівняни сплачуватимуть через Інтернет, дисципліновані платники матимуть бонуси, а рівненські відходи отримуватимуть друге життя на заводі з переробки сміття.

Реалізація Стратегічного плану передбачена протягом десяти років. Невдовзі він повинен бути затвердженим на сесії міської ради. Частина цього плану залежить від того, чи будуть внесені зміни в українське законодавство.

- Стратегічний план не є аж надто честолюбним чи нереальним: метро у Рівному не буде - принаймні, найближчі десять років, - зазначає Ігор Парасюк. - Але хто може завадити місту перевірити рентабельність комунальних господарств, додати на ринок комунальних послуг кількох конкурентів, розробляти альтернативну енергетику, навчити ці господарства виробляти стратегію свого розвитку?

12.10.2006Антоніна Торбіч



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2006p. 
На головну сторінку