Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №261 від 12.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Геронтологія

Кава, сигари і секс - ось формула довголіття

Винайдено новий рецепт довголіття. На думку кубинських дослідників, прожити довге життя допомагають кава, сигари і здоровий інтерес до сексу. Більшість довгожителів Куби дотримуються саме цих правил. Статистика свідчить: середня тривалість життя кубинців є однією з найвищих у світі - і це, незважаючи на важкі часи, які переживає країна.

Щоб прожити до 100 років, необхідно дотримуватися трьох правил: регулярно займатися сексом, пити каву і курити сигари.

Такі висновки були зроблені на основі дослідження, проведеного аргентинськими вченими у провінції Вілья Клара, де проживає більше, ніж 100 чоловік, які відсвяткували столітній ювілей. У більш ніж 60 відсотків опитаних батьки також були довгожителями.

Отже, відповідно до висновків учених, довгожителі Куби ведуть не аскетичне життя. Вони не захоплюються алкоголем, однак, люблять каву і сигари, вживаючи їх у великих кількостях. Крім того, передає Бі-Бі-Сі, довгожителі також виявляють здорову цікавість до різних видів діяльності, у тому числі, і до сексу.

Більшість довгожителів, з якими спілкувалися дослідники, були при здоровому розумі, вели повноцінний спосіб життя і займалися фізичною працею. До їх щоденного раціону входять риба, яйця, молоко, біле м’ясо, овочі. Сіллю і спеціями кубинці не зловживають.

Статистика підтверджує: незважаючи на лихоліття, що переживає Куба, середня тривалість життя в країні є однією із найвищих у світі - 76 років. У провінції Вілья Клара, де проводилося дослідження, люди живуть на два роки довше, ніж у країні в цілому. А взагалі, на 11 мільйонів населення Куби припадає близько 3 тисячі людей, які досягли 100-літнього віку.

Утім, і вчені, що вивчають продовження життя в теорії, і самі довгожителі згодні в одному: головна умова довголіття - бадьорість духу. Те, що люди, налаштовані оптимістично, живуть довше, ніж песимісти, доведено давно.

12.10.2006



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2006p. 
На головну сторінку