Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №749 від 14.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Як отримати землю учаснику АТО?

Роз’яснює Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області

З метою гарантування соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей, передбаченого Законом України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, Держземагентством України ініційовано заходи стосовно реалізації громадянами України - військовослужбовцями Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та інших військових формувань, які беруть участь у виконанні завдань щодо здійснення антитерористичної операції у східних та південно-східних областях України, їх конституційних прав на безоплатне отримання земельних ділянок із земель запасу державної (комунальної) власності для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення садівництва, особистого селянського господарства та індивідуального дачного будівництва.

В Рівненській області, на виконання відповідних доручень Кабінету Міністрів України та Держгеокадастру, відбрано вільні земельні ділянки, які можуть бути передані у власність військовослужбовцям-учасникам АТО загальною площею 4207 га, у тому числі: територіальними органами Держгеокадастру в області - 3759 га; органами місцевого самоврядування - 448 га.

На даний час учасниками АТО подано 5396 заяв до Головного управління та органів місцевого самоврядування на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для різних потреб.

Надання земельних ділянок для зазначених потреб здійснюється в порядку, визначеному ст. 118 Земельного кодексу України. До клопотання необхідно долучити такі документи:

1. Копії документів, що посвідчують особу заявника (копію паспорта громадянин України (стор. 1, 2, 11), копію реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб - платників податків (ідентифікаційний номер), документ, що посвідчує участь в антитерористичній операції.

2. Обґрунтування відведення земельної ділянки (в тому числі, розміру земельної ділянки з дотриманням вимог містобудівного законодавства, цільового призначення, зазначивши чи використано право безоплатної приватизації земельної ділянки по зазначеному виду використання тощо).

3. Викопіювання з кадастрової карти (плану) та інших графічних матеріалів, яке має забезпечувати чітке читання контурів угідь, з прив’язкою до межі відповідного населеного пункту, погоджене управлінням (відділом) Держгеокадастру у районах та місті Рівному. На викопіюванні необхідно зазначити бажане місцерозташування та розмір земельної ділянки.

4. Документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві або наявність освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі (у разі відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства) (ч.6 статті 118 Земельного кодексу України).

5. Довідка з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями (за даними форми 6-зем), із зазначенням форми власності, складу угідь та категорії земель, запропонованих до відведення, скріплена підписом та печаткою управління (відділу) Держгеокадастру

у районах та місті Рівному.

14.03.2016



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2016p. 
На головну сторінку