Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №749 від 14.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як позбутися огрубілої шкіри на ліктях

Як позбутися огрубілої шкіри на ліктях

При догляді за руками не слід забувати про лікті. Мало хто приділяє їм належну увагу, але якщо їх помацати, то швидше за все багато виявлять, що шкіра на ліктях згрубла і суха. Чому так відбувається, і як зробити лікті більш ніжними і гладкими?

Причин сухості шкіри на ліктях може бути кілька. По-перше, нестача вітамінів А і Е. По-друге, ендокринні порушення. По-третє, неправильний догляд за шкірою на ліктях. За своєю структурою вона схильна до сухості і утворення щільного рогового шару, який за відсутності належних профілактичних заходів дає тріщини і доставляє хворобливі відчуття. Тому шкіру ліктів важливо своєчасно очищати і зволожувати, звільняючи від старих мертвих клітин і насичуючи вологою нові.

Якщо ви впевнені, що сухість ліктів викликана не захворюванням ендокринної системи, а швидше за все неправильним доглядом, то вам будуть корисні наступні рекомендації:

1. Змащуйте лікті живильним кремом, що містить ромашку і люцерн.

2. Відмовтеся від мила. Використовуйте рідкі щадні миючі засоби, наприклад, гель для тіла.

3. Робіть теплі компреси з соняшникової або оливкової олії. Компрес можна залишати на всю ніч або потримати лікоть в олійному розчині хвилин 10-15, після цього потерти лікоть щіточкою, для очищення від сухої шкіри і в кінці процедури змастити лікоть жирним кремом.

4. Якщо у вас темна шкіра на ліктях, можна протирати шкіру часточкою лимона, рисовим відваром, соком квашеної капусти або грейпфрута.

5. Робіть пілінг на шкірі ліктів м’якими круговими рухами, використовуючи скраби з перемеленими кісточками абрикоса або персика.

6. На ніч зволожуйте ваші лікті за допомогою живильного, вітамінного крему. 

Маски для сухої шкіри на ліктях

1. Дуже ефективна маска з перекисом водню. Для приготування вам буде потрібно по 1 чайній ложці соку лимона, сметани, солі і перекису водню. Перед нанесенням маски лікті распарьте і очистіть від старої грубої шкіри. Нанесіть маску і оберніть лікті поліетиленом на 30 хвилин.

2. Чудовим засобом для лікування сухої шкіри на ліктях є лимон. На розпарені, очищені лікті покласти лимон і тримати хвилин 15-20. Потім змастити жирним кремом. Але якщо на шкірі є тріщини, то краще не робити таку маску, щоб не викликати неприємних відчуттів і роздратування на шкірі.

14.03.2016



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2016p. 
На головну сторінку