Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №749 від 14.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

7 способів зупинити випадіння волосся

7 способів зупинити випадіння волосся

В кінці зими, коли в раціоні вже мало вітамінів і ослаблений імунітет, багато жінок стикаються з цією проблемою. Що робити?

1. Їжте більше білкових продуктів. Білок - головний будівельний матеріал волосся. У раціоні повинні бути морська риба, яйця, птиця, молочні продукти. Крім того, волоссю потрібні вітаміни групи В, яких багато в кашах. Зробіть таку поживну суміш: 1 склянка вівсяних пластівців і 1 стакан очищеного фундука подрібніть в кавомолці і додайте півсклянки меду. З’їдайте щоранку натщесерце 1 столову ложку.

2. Робіть масляні обгортання. Використовувати можна реп’яхову, рицинову, оливкову, кунжутну олії, а також олію жожоба. Підігрійте олію на водяній бані, нанесіть піпеткою на шкіру голови і коріння волосся, розподіліть по всій довжині волосся. Надіньте шапочку для купання і укутайте голову теплим рушником. Через дві-чотири години змийте шампунем. Схема курсу: протягом тижня робимо обгортання кожен день, потім переходимо до двох-трьох процедур в тиждень.

3. Масажуйте шкіру голови за годинниковою стрілкою протягом п’яти хвилин двічі в день. Пам’ятайте, що масаж протипоказаний при гіпертонії і захворюваннях шкіри голови.

4. Навчіться справлятися зі стресом. Він - перший, що провокує випадання волосся. Боротися з нервовим перенапруженням допомагають дихальні вправи і фізичні навантаження. Важливо також відбудувати режим дня: їсти в один і той же час, рано лягати (до 22:00) і рано вставати (близько 6:00).

5. Стрижка- короткому волоссю легше відновитися. Та й проблема в цьому випадку буде менш помітна. Виберіть градуйовану стрижку або стрижку з асиметрією і легкою недбалістю.

6. Тренуйте м’язи шиї. Якщо вони затиснуті, до шкіри голови не надходять необхідні поживні речовини.Підіть на масаж комірцевої зони і робіть під час зарядки нахили і повороти голови, махи руками.

7. Робіть пілінг шкіри голови. Під час процедури “йдуть” ороговілі клітини, пил і надлишки сального секрету, в результаті чого поліпшується живлення коріння волосся, воно отримує більше кисню. Все це прискорює ріст волосся. Процедуру роблять раз на місяць. Рецепт домашнього пілінгу: окраєць чорного хліба залийте окропом і настоюйте добу. Втирайте в шкіру голови, через годину змийте.

14.03.2016



Рівне-Ракурс №10 від 14.03.2016p. 
На головну сторінку