Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №261 від 12.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

Острожани споживали неякісне згущене молоко

53 перевірки суб’єктів господарської діяльності різних форм власності Острозького району провели спеціалісти обласного управління у справах захисту прав споживачів. За два останніх місяці було перевірено товарів на суму 306,3 тисячі гривень, з них забраковано та знято з реалізації - на суму 16,1 тисячі гривень, що складає 5,3 відсотка від перевіреної кількості.

За виявлені порушення вимог чинного законодавства 53 особи притягнуто до адміністративної відповідальності, на них накладено штрафів на суму 6, 6 тисячі гривень, повідомила начальник управління Євгенія Мосіюк. До порушників також застосовано фінансову санкцію - 12,5 тисячі гривень.

За результатами перевірки встановили, що згущене молоко не відповідало вимогам нормативних документів - у ньому була занижена масова частка жиру та відсутній виражений смак та запах топленого молока.

У ковбасі вареній “Естонська” масова частка вологи була завищена на 2,5 відсотка. На 6 відсотків перевищувала норму частка вологи й у ковбасі напівкопченій “Вітчина”. Вся нестандартна продукція реалізовувалася в торговельній мережі Острозького району.

Найбільша кількість порушень зафіксована на підприємствах торгівлі та закладах ресторанного господарства приватної форми власності і тих, що розташовані на ринках.

Через недостатній контроль зі сторони керівників, клієнтів обважують. Також порушуються технологічні режими приготування страв, правила користування ваговимірювальними засобами (невчасно повіряють ваги). Щоб запобігти подібним порушенням і надалі, в Острозькому районі планують створити базу даних суб’єктів підприємницької діяльності, які систематично порушують права споживачів, для вирішення питання щодо позбавлення їх ліцензії та дозволів на право займатися даною діяльністю.

12.10.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2006p. 
На головну сторінку