Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №751 від 28.03.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

“Кришування” незаконного видобутку бурштину продовжили високопосадовці

Сьогодні, 23 березня, в приміщенні прокуратури Рівненської області відбувся брифінг з питань досудового розслідування в актуальному провадженні за фактом “кришування” працівниками правоохоронних органів незаконних операцій з бурштином.

У заході взяли участь заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик та начальник представництва управління внутрішньої безпеки СБУ Олександр Кривошей.

Ось що розповів присутнім Андрій Боровик:

“22 березня працівники прокуратури Рівненської області, співробітники управління Служби безпеки України та спецпідрозділ “Альфа” затримали двох посадовців правоохоронних органів. Ними виявилися підполковник СБУ та керівник одного із відділів Державної прикордонної служби в Рівненській області. Ці люди працювали в північному районі області та “кришували” незаконний видобуток бурштину на 10-кілометровій прикордонній зоні. Вони, знаходячись на тій території, мали б повідомляти СБУ про правопорушення, однак, цього не робили. Більше того – отримували гроші за своє “мовчання”.

За місцем роботи та проживання вказаних посадовців проводилися обшуки. В результаті цього прокуратурою та СБУ вилучено 2 кг бурштину, 3 станки для його оброблення, 2 мотопомпи, шланги, а також грошові кошти, одержані внаслідок злочинної діяльності.

Також при працівниках СБУ була здійснена спроба знищити у вогні мобільний телефон, на який надходили вказівки для подальших протиправних дій”.

“Наразі слідчими прокуратури Рівненської області здійснюється досудове розслідування за ч. 3 Ст. 368 Кримінального кодексу України (“Одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, за попередньою змовою групою осіб”).

Ми не можемо називати прізвища посадовців до закінчення слідства. Вони затримані згідно зі Ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (“Затримання уповноваженою службовою особою”). Вирішується питання про повідомлення їм підозри у вчиненні кримінального правопорушення, відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу”, — додав Олександр Кривошей.

28.03.2016Олександра НАГОРНА



Рівне-Ракурс №10 від 28.03.2016p. 
На головну сторінку