Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №753 від 11.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Володимир Ковальчук поновлюється на посаді

Володимир Ковальчук поновлюється на посаді

30 березня в Рівненському обласному адміністративному суді відбулось засідання, на якому розглядали позов екс-голови Рівненської обласної ради Володимира Ковальчука про незаконне рішення Рівненської облради щодо його відставки.

Окрім судді, представників позивача та представників Рівненської обласної ради, в приміщення суду прийшли всі небайдужі. Кожному з них було цікаво, яке ж рішення буде ухвалене.

Деякі активісти біля стін Рівненського обласного адміністративного суду влаштували пікет проти голови Рівненської обласної державної адміністрації Віталія Чугуннікова, а також проти незаконного розкрадання бурштину.

Однак, остаточного рішення так і не утвердили – розгляд справи перенесли. За словами Олега Мицика, адвоката Володимира Ковальчука, “не всі матеріали справи передали вчасно”. Адвокат повідомив присутніх, що він приїжджав у Рівне 25 березня, щоб детально ознайомитися зі всіма документами, які мав би на той час надати відповідач. Але їх не було. І лише сьогодні сторони позивача дізналися, що відповідач документи надав невчасно, а саме 28 березня. Адвокат попросив перенести засідання на 8 квітня, аргументуючи це тим, що наразі всі документи детально не вивчені.

А от що повідомив у той день на своїй сторінці у соціальній мережі “Фейсбук” Володимир Ковальчук:

“Боротьба з бурштиновою мафію продовжується.

Розгляд позову щодо моєї відставки у Рівненському адмінсуді тільки розпочався, а усім присутнім вже було зрозуміло: правда за нами. Юридичні аргументи узурпаторів слабкі, загалом – популістські твердження, жодних пояснень по суті.

Публікую озвучені нами у суді вимоги для уникнення будь-яких спекуляцій на цій темі:

1. Визнати протиправним та скасувати рішення Рівненської обласної ради сьомого скликання №79 від 11.03.2016 року “Про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Рівненської обласної ради Ковальчука Володимира Олександровича”.

2. Визнати протиправним та скасувати рішення Рівненської обласної ради сьомого скликання №80 від 11.03.2016 року “Про обрання голови Рівненської обласної ради сьомого скликання”.

3. Поновити Ковальчука Володимира Олександровича на посаді голови Рівненської обласної ради сьомого скликання з 12.03.2016 року.

4. Забезпечити негайне виконання рішення суду в частині поновлення Ковальчука Володимира Олександровича на посаді голови Рівненської обласної ради сьомого скликання.

Засідання суду перенесли на 8 квітня. Особливо дякую небайдужим рівнянам, які відгукнулись на мій заклик та прийшли підтримати, а також побратимам з Радикальної партії Ляшка!

Відступати ніхто не збирається, адже закон – на нашому боці.”

Отож, наступне засідання у справі поновлення Володимира Ковальчука на посаді відбудеться 8 квітня о 14-ій годині.

Олександра Нагорна

11.04.2016



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2016p. 
На головну сторінку