Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №753 від 11.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

ВЕСНЯНІ РЕЦЕПТИ ЗДОРОВ’Я

Ось і прийшла довгоочікувана весна. Вона принесла тепло, сонце й радісний настрій. А також нові можливості для позбавлення від різних хвороб.

Печія. Жменьку сирого гороху залити в чашці окропом, щоб він трохи розпарився (через дві години його вже можна жувати). Щойно відчувається печія, потрібно ретельно розжувати кілька горошинок. Кілька хвилин — і печії як не бувало. Розпарений горох можна зберігати в холодильнику, зливши воду. Якщо починається печія, а розпареного гороху немає, можна пожувати сухий: теж буде позитивний ефект.

Алергія та нежить. Від страждань, пов’язаних з алергією, постійним нежитем і набряком обличчя, допомагає позбутися цибуля. У разі нежитю не треба капати в ніс цибулевий сік, який подразнює слизову оболонку ще більше, ліпше проводити цибулеву інгаляцію наступним чином.

Цибулину обчистити, розрізати на кілька часточок, покласти їх на поверхню бинта, потім згорнути бинт, приклавши до носа так, щоб вони опинилися під обома ніздрями, й зав’язати на потилиці.

Особливо добре дихати цибулею під час сну. Цей рецепт дуже дієвий.

Захворювання кишечнику. Сік лободи добре очищає кишечник, виводить з організму токсичні речовини. Сік готують зі свіжого молодого листя та стебел рослини, мелють на млинку для м’яса й віддушують. П’ють по 0,25 склянки соку з 1 ст. л. меду за 20 хв до їди двічі-тричі на день.

Грибок на пальцях ніг. Свіже листя м’яти потовкти з сіллю, а потім покласти його між пальцями ніг приблизно на 1 годину. Курс лікування — до зникнення грибка.

11.04.2016



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2016p. 
На головну сторінку