Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №755 від 21.04.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В обласній раді вирішували, хто ж “головіший”

18 квітня о 10-ій годині голова Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук провів прес-конференцію, щоб пояснити нинішню ситуацію в раді.

Ось що розповів юрист пана Володимира Клим Хоменко:

“Уже звільнений Олександр Корнійчук ухиляється від виконання рішення Рівненського адміністративного суду, який зобов’язав поновити Володимира Ковальчука НЕГАЙНО.

Теперішні дії Корнійчука підпадають під статтю 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення). Текст рішення адміністративного суду в силі, нічого нового суд раді не пояснить.

У статті 235 Кодексу законів про працю України йдеться, що “орган, який розглядає трудовий спір, зобов’язаний поновити працівника на попередній роботі, якщо він звільнений без законної підстави або незаконно переведений на іншу роботу”. Також в Законі йдеться й про те, що працівник підлягає поновленню на роботі не тільки в разі, якщо він звільняється без законної підстави, але й тоді, коли він звільнений “з порушенням встановленого порядку”.

Факт поновлення Володимира Ковальчука на посаді вже є підставою для розірвання угоди з Олександром Корнійчуком. Єдиною обставиною, яка заважає працювати Володимиру Ковальчуку – небажання Корнійчука змиритися із тим, що його прихід до влади є не законим. Де-юре – вже керує Володимир Ковальчук, але де-факто – заважає Олександр Корнійчук”.

“Деякі працівники обласної ради, – продовжив Володимир Ковальчук, – ухиляються від роботи. Можливо, вони у змові з Корнійчуком, або ж переслідують особисті цілі. Я хочу, аби працівники ради і депутати висловлювали усі свої пропозиції в законний спосіб.

А інцидент, який трапився минулої п’ятниці із Галиною Кононенко, детально зафіксовано на камеру.Отож із нього видно,що поки пані Галина пояснювала, чому вона відмовляється реєструвати моє розпорядження, зайшов пан Сологуб і каже до неї: “Галю, тобі зле?”, а вона мовчить. Далі він говорить, що “тоді викликаю швидку”…”

Після прес-конференції, Володимир Ковальчук разом із журналістами пішов знову реєструвати своє розпорядження. Однак його не прийняли.

Натомість, у кабінет зайшли Олександр Корнійчук та народний депутат Юрій Вознюк. У приміщенні вчинилася суперечка. Далі так звані “перемовини” продовжувалися вже у кабінеті голови обласної ради. Журналістам, на жаль, заходити заборонили.

Після тривалої дискусії, обидва голови вийшли із кабінету. Однак, Олександр Корнійчук не захотів давати другий ключ від кабінету Володимиру Ковальчуку, мотивуючи: “тут мої цінні речі, а я вам не довіряю”. У свою чергу, Володимир Ковальчук пояснював, що, як і Корнійчук, має законне право на доступ до кабінету.

Результат – ключі Олександр Корнійчук так і не віддав, а вхід у кабінет голови Рівненської обласної ради опломбували.

Що буде далі – з’ясову-ватимуть.

21.04.2016Олександра НАГОРНА



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2016p. 
На головну сторінку