Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №262 від 19.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рівняни - чемпіони Європи

По дві золоті медалі

- у Галинської, Копитюка і Набухотного

З перемогою повернулася збірна України з міста Чеське Будейовіце, де з третього до сьомого жовтня проходив відкритий Чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору.

Виконавши нормативи майстрів спорту міжнародного класу, по дві золоті медалі вибороли на змаганнях і рівняни: Галина Галинська, Володимир Копитюк та Роман Набухотний (м. Сарни).

Упродовж двох днів представники Польщі, Канади, Австрії, Чехії, України, Туреччини та Росії змагалися у двох видах програми: жимі лежачи та триборстві.

- Ми довго й наполегливо готувалися до цих змагань, - каже дворазовий чемпіон у ваговій категорії 125 кг (жим лежачи - 160 кг, триборство - 580 кг) Володимир Копитюк. - Сподіваюся у майбутньому збільшити навантаження у жимі лежачи до двохсот кілограмів.

- У чемпіонаті Європи брали участь двадцять дві жінки, тож суперників вистачало, - розповідає Галина Галинська, дворазова чемпіонка у ваговій категорії 60 кг (жим лежачи - 50 кг, триборство - 292,5 кг). - Найважче було здолати полячку.

Підтримав партнерку по збірній України і Роман Набухотний, який теж здобув два золота у ваговій категорії 67,5 кг (жим лежачи - 135 кг, триборство - 505 кг.):

- Приємно, що зміг відвідати такі престижні змагання. Радий, що зміг віддячити усім, хто мене підтримував та допомагав.

Є чим гордитися і наставникам переможців - вони виховали чемпіонів Європи.

- Після минулорічного чемпіонату світу Україну всі знають як дуже сильну команду, тож усі суперники налаштовувалися щодо нас по-особливому, - ділиться враженнями старший тренер збірної України з пауерліфтингу Михайло Каверза. - Думаю, ми переграли згуртованих проти нас суперників, насамперед, тактично.

Головне - усі мої підопічні мають величезне бажання перемагати, що підтверджують і результати.

Найближчим часом розпочнемо підготовку до Всесвітніх ігор, які відбудуться у Бразилії в березні.

19.10.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2006p. 
На головну сторінку