Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №758 від 12.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Гоща планує навколо себе об’єднати потужну громаду

У Гощанському районі вже понад півроку існує дві об’єднані громади – Бабинська та Бугринська. Вони об’єднали по дві сільські ради, і успішно розпочали нове життя в умовах децентралізації. Як повідомляють в Офісі реформ в Рівненській області, згідно перспективного плану, загалом у Гощанському районі має бути п’ять громад. Однак селище Гоща хоче навколо себе об’єднати усі 20 сільських рад, що залишились.

новости украины видео

Селищний голова Микола Панчук каже – ведуть перемовини з усіма сільськими головами. Днями провели схід села Воскодави. Більшість людей висловили бажання приєднатися до Гощі. Інші села також налаштовані позитивно. Супротив висловили лише у Горбаківській сільській раді. Там завжди були позитивні економічні показники, тому Горбаків бачить себе в окремій ОТГ без Гощі.

Консультанти Офісу реформ у Рівненській області переконані – чим більша громада, тим краще. Тому прагнення Гощі до такого укрупнення – вітають. Селищному голові порадили продовжити перемовини. Адже, об’єднання добровільне, тому зміни до перспективного плану ще можливі. Краще не поспішати, зважити усі аргументи, і лише потім приймати остаточне рішення.

новости украины видео

На Рівненщині медики обстежують чорнобильців

На Рівненщині тривають виїзні обстеження чорнобильців.

Так, з початку року лікарі обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення здійснили 19 виїздів у Рівненський, Радивилівський, Костопільський, Березнівський та Володимирецький райони.  

До складу медичних бригад входять хірург, терапевт, невропатолог, гастроентеролог, ендокринолог, кардіолог, ЛОР та лікар УЗД.

Нині фахівці оглянули майже півтори тисячі постраждалих від аварії на ЧАЕС, в тому числі 120 дітей. За результатами обстежень медики виявили у пацієнтів понад три тисячі патологій. Майже 70 мешканців області направили на лікування у медзаклади.

Водночас медичні бригади проводять обстеження працівників лісгоспів.

У березні-квітні лікарі побували у Березнівському, Володимирецькому та Соснівському господарствах. Серед основних оглядів – флюорографія, електрокардіограма та дозиметричне обстеження.  

У травні медики працюватимуть у Зарічненському, Клесівському, Острівському, Рокитнівському та Сарненському лісгоспах.

Олексій Муляренко представив нового голову Корецької РДА

Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко представив колективу Корецької районної державної адміністрації нового керівника –  Сергія Чернія.

Олексій Муляренко зазначив, що Корецький район єдиний на Рівненщині, де довгий час не було керівника. Тому за цей час в районі назбиралося чимало проблем, що чекають негайного вирішення.

Голова Рівненської ОДА висловив переконання, що Сергій Черній як людина із досвідом роботи та хорошими організаторськими здібностями зможе зосередитися на важливих питаннях розвитку Кореччини. «Дуже важливо, що Сергій Олександрович не нова людина в Корці, так як у свій час був заступником голови адміністрації. Також тривалий час працював і в структурних підрозділах обласної адміністрації», - зазначив Олексій Муляренко.

Також Олексій Муляренко зазначив, що завдяки співпраці депутатського корпусу, райдержадміністрації та міськради Кореччина має гарні стартові позиції, аби стати одним із найкращих.

У свою чергу новопризначений голова РДА окреслив пріоритетні завдання, на реалізацію яких буде спрямовано основні зусилля – це  створення умов для залучення інвестицій, створення нових робочих місць, консолідація місцевих бюджетів для забезпечення блага громад, децентралізація, допомога учасникам АТО та українській армії.

Ветерани Рівненщини отримують грошові виплати – до Дня перемоги над нацизмом

На Рівненщині тривають виплати одноразової грошової допомоги ветеранам Другої світової війни.

Як повідомив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, гроші вже отримали понад 21 тисяча ветеранів. Їм виплатили близько 10 мільйонів гривень допомоги, що надійшли з державного бюджету.

Кошти одержують, зокрема, інваліди війни, учасники бойових дій, члени сімей загиблих, учасники війни та колишні в’язні канцтаборів.

«Інваліди І групи і особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримують найбільшу грошову допомогу – близько 3 тисяч гривень, - зазначив Олексій Муляренко. - Учасники бойових дій та члени сімей загиблих одержують по 920 та 500 гривень відповідно. По 400 гривень матимуть учасники війни та колишні в’язні концтаборів».

Олексій Муляренко та його заступники вшанували загиблих у Другій світовій війні

Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко взяв участь у пам’ятних заходах з нагоди 71-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Керівник Рівненщини та його заступники – Юрій Приварський, Світлана Богатирчук-Кривко та Ігор Тимошенко – поклали квіти до Меморіалу ВічноїСлави, Алеї Героїв та пам’ятного знаку «Загиблим за Україну».

Потому представники влади взяли участь в урочистому мітингу-реквіємі «Ніколи знову», що відбувся на військовому меморіалі кладовища «Дубенське». За загиблими у Другій світовій війні та на Сході України відслужили молебень. Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання, а воїни Почесної варти салютували залпами.

«Ми пам’ятаємо і шануємо подвиг кожного – від солдата до генерала. Кожного, хто своїм потом, кров’ю, а інколи – ціною свого життя здобував перемогу, - зазначив Олексій Муляренко. - НажальУкраїна і сьогодні є епіцентром боротьби з агресором. Нажаль і сьогодні українські хлопці віддають своє життя за рідну землю. Впевнений, що ця війна скоро закінчиться і виключно нашою перемогою. Бажаю нашим ветеранам міцного здоров’я, а українським військовим – мужності та сили волі».

Після завершення пам’ятних заходів Олексій Муляренко поспілкувався із ветеранами та разом з ними скуштував «фронтової» каші.

На Рівненщині відкрили пам’ятник воїнам Афганістану – гранітний «Чорний тюльпан»

У Зарічному відбулося урочисте відкриття пам’ятника українським воїнам, що загинули в Афганістані.

Постамент у вигляді чорного тюльпана – трагічного символа афганської війни, поповнив меморіальний комплекс, що знаходиться у парку селища.

Основу пам’ятника склали чотири гранітні плити, на яких викарбувані фото та імена загиблих зарічненців – Валерія Дороніна, Михайла Хвалька, Івана Музичка, Юрія Марчука. Загалом війну в Афганістані пройшли усього 138 мешканців району.

Кошти на зведення пам’ятника воїнам-афганцям збирали всією громадою.

В урочистому відкритті гранітного «Чорного тюльпану» взяли участь голова Зарічненської райдержадміністрації Анатолій Смаглюк, керівник обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимир Гурницький, представники органів влади та громадськості, побратими з усіх районів області.

12.05.2016



Рівне-Ракурс №10 від 12.05.2016p. 
На головну сторінку