Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №758 від 12.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Вилучили мотопомпи

Припинити незаконний видобуток бурштину на Рівненщині правоохоронцям допомагають самі мешканці північних районів.

Під час відпрацювання Сарненського району працівники поліції попередили незаконний видобуток бурштину та вилучили три мотопомпи, за допомогою яких невідомі особи незаконно видобували «сонячне» каміння.

У правоохоронців викликав підозру автомобіль марки «Mercedes Benz», який стояв обабіч дороги поблизу селища Степань Сарненського району. Водієм виявився 33-річний житель міста Кузнецовськ. Під час огляду автомобіля поліцейські виявили мотопомпу кустарного виробництва.

Крім того, за інформацією, яку поліцейські отримали з оперативних джерел, на околиці села Клесів та в урочищі «Стави» старателі саме встановлювати дві мотопомпи для незаконного промислу. Однак, коли вони помітили правоохоронців, втекли.

За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Як повідомили в оперативному штабі, робота якого триває із початку квітня, самі мешканці північних районів ідуть на співпрацю та повідомляють про місця, де намагаються видобувати бурштин. Разом з тим, хоч і повністю ще цей незаконний бізнес не припинено, однак масових скупчень старателів у північних районах немає.

12.05.2016Відділ комунікації ГУНП в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 12.05.2016p. 
На головну сторінку