Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №758 від 12.05.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Вісім сходинок харчування для досягнення спортивних результатів

Вісім сходинок харчування для досягнення спортивних результатів

Кожен спортсмен хоче отримати максимум від своєї дієти. Почати їсти результативну їжу простіше ніж ви думаєте. Робіть невеликі кроки щотижня, і поліпшите своє харчування і станете рухатися в бік більш здорового життя.

Невеликі зміни можуть мати велике значення для вашого здоров'я. Спробуйте включити в свій раціон принаймні шість з восьми наступних цілей. Дотримуйтеся включення однієї нової мети здорового харчування щотижня протягом наступних шести тижнів. Ви можете побачити свій прогрес.

Половиною їжі на вашій тарілці мають бути фрукти і овочі. Виберіть червоні, помаранчеві і темно-зелені овочі, як помідори, солодка картопля і брокколі, поряд з іншими овочами для вашого страви. Додайте фрукти в харчування як частину основного або гарнір чи десерт. Чим яскравіше ви робите вашу тарілку, тим більш імовірно, що ви отримаєте вітаміни, мінерали та клітковину. Ваше тіло повинно бути здоровим.

Виберіть різноманітні пісні білкові продукти. Можна купить протеин в Украине sport-easy.com.ua/category/proteiny/ М'ясо, птиця, морепродукти, сухі боби або горох, яйця, горіхи, насіння які вважаються частиною групи білкової їжі. Вибирайте дрібніші шматки яловичого фаршу (де на етикетці написано 90% або вище пісного), грудки індички або курячі грудки. Протеїн - натуральний білковий продукт, очищений від вуглеводів, шкідливих жирів і баластних домішок. Сприяє швидкому росту м'язів!

Половину зерна, яке ви їсте має бути з цільного зерна. Легко з'їсти більше цільного зерна, щоб перейти від харчування рафінованим зерном на їжу з цільного зерна. Наприклад, хліб з цільного зерна замість білого хліба. Прочитайте список інгредієнтів і виберіть продукти, що складаються з цільного зерна в першу чергу. Шукайте речі, як: "цільна пшениця", "коричневий рис", "булгур", "гречка", "вівсянка", "геркулес", «лобода» або «дикий рис».

Переключіться на знежирене молоко або з низьким вмістом жиру (1%). Обидва мають однакову кількість кальцію та інших необхідних поживних речовин, як цільне молоко, але менше калорій і насичених жирів.

Порівнюйте кількість натрію в харчових продуктах. Використовуйте харчування де на бірці вказано меншу кількість натрієвих продуктів, таких як суп, хліб і заморожені страви. Виберіть консерви де написано "з низьким вмістом натрію", "зменшено кількість натрію" або "без додавання солі".

Пийте воду замість солодких напоїв. Скоротити кількість споживаних калорій, пити воду або несолодкі напої. Сода, енергетичні напої, спортивні напої і є основним джерелом доданого цукру і калорій. Спробуйте додати скибочку лимона, лайма, або кавуна або 100% соку на ваш стакан води, якщо ви хочете відчути якийсь смак.

Їжте морепродукти - рибу (наприклад, лосось, тунець, форель) і молюсків (таких як краби, мідії та устриці). В морепродукти є білок, мінерали і омега-3 жирних кислот (головні здорові жири). Дорослі повинні намагатися їсти принаймні 230 мл на тиждень різних морепродуктів. Діти можуть з'їсти меншу кількість.

Їжте менше продуктів, які містять тверді жири. Основними їх джерелами є торти, печиво та інші десерти (часто зроблені з маслом, маргарином або комбіжирів); піца; оброблені та жирні сорти м'яса (наприклад, сосиски, хот-доги, бекон, ребра) і морозиво.

12.05.2016



Рівне-Ракурс №10 від 12.05.2016p. 
На головну сторінку