Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №262 від 19.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Що новенького?

Солодкі корені дозбирують

Майже половину цукрових буряків уже викопано в Рівненській області. Як повідомили з головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, на сьогодні зібрано близько 450 тисяч тонн цукрових буряків, загалом планується зібрати майже 700 тисяч тонн солодких коренів.

Незважаючи на те, що врожай цього року більший, ніж минулого, темпи збирання дещо повільніші. Нині в області працюють чотири цукрозаводи, які займаються переробкою цукрових буряків: Бабинський, Дубенський, Корецький та в Острозькому районі. У РОДА запевнили, що цукром область буде забезпечена повністю.

Міст таки відкриють

До 25 жовтня мають відкрити для проїзду автомобільного транспорту одну капітально відремонтовану сторону мосту через річку Случ у місті Сарни. Про це повідомила прес-служба облради. Так пообіцяв депутатам під час виїзного засідання тимчасової комісії обласної ради перший заступник начальника Служби автомобільних доріг України в Рівненській області Микола Демиденко.

Як повідомлялося раніше, у зв’язку із закриттям на капітальний ремонт мосту, що забезпечує рух автотранспорту через Случ на трасі Ковель-Київ, виникло багато проблем. Негативний вплив обмеженості транспортного сполучення відчувають жителі Сарненського та Рокитнівського районів. Ускладнилася ситуація щодо медичного обслуговування, адже частина відділень Сарненської центральної районної лікарні розташована за мостом. Виникають збої в роботі промислових підприємств, зокрема, чималих збитків зазнає Рокитнівський склозавод, на якому активно триває спорудження нової виробничої черги.

Наразі, за словами шляховиків, із запланованих для об’єкта 7,7 мільйона гривень, залучено майже півтора мільйона гривень. Згідно з графіком, закінчення робіт датоване 20 грудня 2006 року. Ця дата, за словами заступника голови облради Леонтія Самчука, нереальна, адже технологічно якісно виконати будівельні роботи у зимовий період неможливо. Щодо забезпечення на період будівництва руху транспорту, то варіант понтонного мосту наразі вже втратив доцільність. Єдиний вихід із ситуації, що склалася, - максимально прискорити ввід в експлуатацію хоча б однієї сторони мосту.

Рівненщина піднімається на інвестиціях

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку Рівненської області, станом на кінець літа, складав 100 мільйонів доларів США. А це на 38 відсотків більше, ніж у відповідному періоді минулого року. За приростом обсягу прямих іноземних інвестицій Рівненщина перемістилася з 14 місця на 9-е серед регіонів України.

Разом з тим, на одного мешканця області припадає 86,4 долара США іноземних інвестицій при 391,8 долара по Україні. Не залучалися прямі іноземні інвестиції в господарський комплекс Зарічненського і Корецького районів та міста Кузнецовськ. Крім цього, незначні обсяги інвестицій вкладено в економіку Здолбунівського, Острозького, Демидівського районів та місто Остріг.

19.10.2006ІА “Рівнеінформ”



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2006p. 
На головну сторінку