Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №262 від 19.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Що нового?

Переломи лікуватимуть без гіпсу

У Рівному в Центральній міській лікарні вже цієї зими планують лікувати травми рівнян, не накладаючи гіпс. Про це ЗІКу повідомив завідувач травматологічним відділенням лікарні Валентин Нарсія.

У Рівному в Центральній міській лікарні вже цієї зими планують лікувати травми рівнян, не накладаючи гіпс. Про це ЗІКу повідомив завідувач травматологічним відділенням лікарні Валентин Нарсія.

- Нещодавно для цього закупили обладнання, яке коштує 13 тисяч гривень, - каже лікар. - У світі його застосовують уже майже десять років. В Україні - два-три роки.

Пацієнту проводиться операція, встановлюється спеціальний стержень, який блокується, й таким чином зламана кістка зростається без накладання гіпсу. Такі маніпуляції коштуватимуть близько півтори тисячі гривень, залежно від складності перелому.

До ангеографа -

в чергу

Нове відділення серцево-судинної хірургії для 40 хворих відкрили у Рівненській обласній клінічній лікарі, повідомляє ЗІК.

В усіх післяопераційних палатах - стаціонарні апарати, які постійно вимірюють артеріальний тиск та роблять кардіограму. Найбільша гордість, за словами завідувача відділення Володимира Антонюка-Кисіля, - новий ангеограф. Адже він дає змогу здійснювати складну діагностику судин, зокрема - головного мозку, і робити операції на серці, які раніше були недоступні рівненським лікарям.

Отруїлися? Телефонуйте

Уже рік у Рівненській обласній дитячій лікарні на базі відділення анестезіології та інтенсивної терапії працює Рівненський інформаційний токсикологічний центр. Така установа - друга в Україні. Про це повідомив головний лікар обласної клінічної лікарні Михайло Томицький.

За його словами, працівники установи надають кваліфіковану допомогу дітям, які отруїлися, або ж випадково зазнали передозування медикаментами. Телефонні консультації у центрі надають безкош-товно. До центру можуть звертатися усі бажаючі за новими телефонами: 64-31-68, 64-28-72. Телефонувати можна цілодобово.

19.10.2006ЗІК



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2006p. 
На головну сторінку