Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №262 від 19.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рецепти для зміцнення зору

Зайці окулярів не носять

Не можна забувати про основне “харчування” нашого дзеркала душі, адже вітамінне підживлення може значно поліпшити стан зору.

Морквяний сік

із молоком

Вітамінний і тонізуючий, ідеальний для сніданку напій.

На дві порції: 1 склянка свіжого морквяного соку, 1 склянка холодного молока, 2 ст. ложки цукру. У морквяний сік влити молоко, додати цукор і перемішати чи збити.

Морквяний сік

із морозивом

Його краще приготувати на кубиках льоду.

На дві порції: 1 склянка свіжого морквяного соку, 1 склянка морозива.

У морквяний сік додати морозиво і збити міксером. Розлити в келихи і перед подачею на стіл заморозити.

Салат

із сирої моркви

На чотири порції: 500 г моркви, півлимона, сік 1 апельсина, 1 ст. ложка меду, 50 г подрібнених смажених лісових горіхів (фундуку) і щіпка солі.

Моркву почистити, натерти на великій тертці, заправити лимонним соком, попередньо змішаним з апельсиновим соком і медом, додати горіхи і посолити. Натерту моркву необхідно відразу ж збризнути лимонним соком, щоб вона не втратила свого кольору.

Салат із моркви, яблук і зеленого салату

На чотири порції: 2 ст. ложки сиру, розведеного молоком, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложка посіченої зелені кропу чи м’яти, 1 ст. ложка подрібнених волоських горіхів, 4 великих листки зеленого салату, 4 морквини; 4 яблука (краще червоних чи жовтих); листя селери.

Сир протерти через сито, збити, додати олію, зелень і горіхи. Листя салату помити й обсушити. Помити, почистити і натерти на тертці моркву та яблука. На тарілки розкласти листя зеленого салату. Перемішати моркву, яблука і селеру, покласти гіркою на салатні листки і полити підготовленим сирним соусом.

Коктейль

"Золота піна"

Надзвичайно красивий і корисний для здоров’я напій.

На дві порції: 1 склянка морквяного соку, 1/2 склянки ананасового соку, півсклянки бананового соку.

Усі напої ретельно перемішати. Подавати цей коктейль можна з кубиками льоду і соломинкою.

Морквяний пудинг

На 2 порції: 150 г моркви, 2 ст. ложки олії, 30 г сметани, 50 г молока, 50 г сиру, одне яйце, пшеничні висівки, цукор за смаком.

Моркву натерти на тертці і залити двома літрами холодної води. Вимочувати протягом 3-4 годин, щогодини змінюючи воду. Потім моркву віджати через марлю, залити молоком, додати олію і тушити.

У готову моркву ввести жовток, змішаний із протертим сиром і збитим білком. При бажанні, додати цукор, усе добре вимісити, викласти на сковороду, змащену олією й обсипану висівками. Запекти. До столу подавати зі сметаною.

19.10.2006



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2006p. 
На головну сторінку