Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №762 від 09.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

У Рівненській ОДА презентували педагогічний експеримент Smart Kids

У Рівненській ОДА презентували педагогічний експеримент Smart Kids

Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко зустрілася з представниками столичної освітньої компанії «Розумники».

Під час зустрічі фахівці організації представили педагогічні проекти початкової школи – «Розумники» (Smart Kids) та цифрових лабораторій - Einstein.

Проект «Smart Kids» офіційно затверджений Міністерством освіти і науки України в якості педагогічного експерименту. Стартував у травні 2014 року і нині до нього долучилися вже 22 школи із різних областей України.

«Експеримент передбачає використання електронних матеріалів, а це більше 5 тисяч інтерактивних завдань, - розповів експерт компанії Олександр Кохан. - Діти самостійно працюють з програмою на електронних пристроях, в якій анімовані персонажі, система мотивації та звуковий супровід допомагають краще запам’ятати новий матеріал. Школярі в ігровій формі вивчають предмети, зокрема, математику та грамоту».

Програма цифрової лабораторії «Einstein» допомагає вивчати фізику, хімію, біологію за допомогою цифрових технологій. До неї вже долучилися 117 шкіл по всій країні.

Водночас ці проекти не заміняють існуючі програми навчання, а є додатковими компонентами. Проекти впроваджуватимуть на умовах співфінансування – місцевої влади та батьків.

«В цей час, коли в нашій країні відбуваються реформи, варто впроваджувати такі проекти, брати участь в експериментах, які слідують світовій тенденції в освіті, - зауважила Світлана Богатирчук-Кривко. – Тому ми будемо рекомендувати школам використати можливість застосування цифрових технологій в навчанні дітей. Це дозволить нашим школярам бути конкурентноздатними на ринку освітніх послуг».

09.06.2016Прес-служба Рівненської ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 09.06.2016p. 
На головну сторінку