Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №762 від 09.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Літні маски для обличчя

Літні маски для обличчя

літо. Сонце. Спека. Яке задоволення — поніжитися під літнім сонечком, покупатися в теплій воді, підставити обличчя лагідним променям і легкому вітерцю... Але наша шкіра такі захоплення щодо літа, на жаль, не поділяє. Із настанням спекотних днів вона відчуває нестерпний дискомфорт: під спекотним сонцем то пересихає, то виділяє надто багато поту й жиру. І це далеко не всі чинники, які негативно позначаються на шкірі, спричиняючи небажане фотостаріння, тобто раннє старіння шкіри.

Для того щоб цього не сталося, слід використовувати спеціальні сонцезахисні засоби й маски. Чинники захисту підбирають індивідуально, залежно від типу шкіри й часу перебування на сонці. Отже, догляд за шкірою слід здійснювати згідно з її типом.

- Суха шкіра. 2 ст. л. меду і 2 ч. л. молока змішати й нанести на обличчя та шию. Через 10 хвилин маску змити теплою водою. Або: м’якоть абрикосів змішати з маслиновою олією до утворення однорідної маси. Маску тримати 10 хвилин, після чого змити теплою водою.

- Жирна шкіра. Натерти яблуко  на  дрібній тертці, додати 5 ч. л. меду, ретельно розмішати й нанести на обличчя. Через 10 хвилин маску змити теплою водою. Або: до яєчного білка додати 1 ч. л. лимонного соку і 5—10 крапель настоянки волоського горіха. Усе ретельно змішати й нанести на обличчя, уникаючи ділянок навколо очей та губ. Через 15 хвилин маску змити теплою водою.Або: стиглий м’ясистий помідор розім’яти й нанести на обличчя. Через 10 хвилин змити.

- Чутлива шкіра. Мед нагріти й охолодити до кімнатної температури. Потім акуратно нанести на обличчя і шию. Через 15 хвилин змити спочатку теплою, а потім холодною водою. Або: листя салату вимочити в маслиновій олії, скропити лимонним соком, а потім накласти на обличчя, накривши зверху паперовими серветками, попередньо змоченими мінеральною водою. Через 10 хвилин маску зняти, обличчя протерти лляною серветкою, змоченою в молоці, після чого вмитися теплою водою. Або: змішати 1 ст. л. меду, жовток яйця, 1 ч. л. гліцерину і трішки борошна. При цьому повинно утворитися близько чверті склянки однорідної маси. Маску накласти на обличчя і шию на 10 хвилин, після чого змити (ця маска збільшує пружність шкіри обличчя). Або: дуже стиглий банан розім’яти, додаючи при цьому трохи меду. Нанести на обличчя та зону декольте і через 10 хвилин змити (маска для збільшення пружності шкіри). Або: жменю вівсяних пластівців змішати з водою, додати кілька крапель меду і перемішати до однорідної маси. Цю суміш втирати в шкіру кілька хвилин, після чого змити прохолодною водою (маска пом’якшує шкіру. Можна використовувати також як скраб).

09.06.2016



Рівне-Ракурс №10 від 09.06.2016p. 
На головну сторінку