Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №764 від 23.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Переселенців перевірятимуть на «справжність»

На Рівненщині будуть ретельніше перевіряти переселенців – чи дійсно вони мають право на отримання соцвиплат.

Це стосується тих внутрішньо переміщених, які звертаються за допомогою вперше, та кому виплати було припинено. Разом з тим, щопівроку в усіх переселенців перевірятимуть матеріально-побутові умови.

Про це йшлося на селекторній нараді з керівниками облдержадміністрацій під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко повідомив, що наразі на Рівненщині підсилили контроль за виплатою пенсій та адресної допомоги вимушено переміщеним особам. Так, за інформацією обласного Управління СБУ, наразі виплати вже призупинено трьом переселенцям.

Як зазначив Павло Розенко, численні перевірки фактів зловживань, які були виявлені і Службою безпеки України, і у ході верифікації, яку проводять Мінсоцполітики, Мінфін та Пенсійний фонд, свідчать про те, що часто соцвиплати потрапляють не справжнім переселенцям,  а тим, хто через різноманітні схеми оформили їх. Кошти повинні отримувати люди, які справді змушені були покинути свої домівки.

Нагадаємо, в Рівненській області проживає 3346 внутрішньо переміщених осіб, які приїхали з Криму та Донбасу, з них - 903 дитини. На обліку перебувають та отримають щомісячну адресну допомогу 3168 переселенців. З початку року їм виплатили 6,3 мільйони гривень.

Попит на «теплі» кредити зростає

Тільки за останній тиждень на Рівненщині оформлено 245 «теплих» кредитів. А з початку року пільговою Програмою енергозбереження скористалося 2,5 тисячі мешканців області.

Так, з квітня минулого року, тобто з початку реалізації загальнодержавної Програми з енергозбереження, місцеві філії банків видали жителям Рівненщини понад 87 мільйонів гривень.

За ці кошти люди придбали «негазові» котли та енергоощадне обладнання і отримали компенсацію до 70 % від суми кредиту згідно загальноукраїнської програми.

Допомагають економити тепло і за рахунок обласного бюджету.

У 2016 році з ініціативи Рівненської ОДА продовжено Програму відшкодування відсоткових ставок людям за «теплими» кредитами, де людям додатково відшкодовують 15% відсоткової ставки. На ці цілі із обласної бюджету спрямують 1,5 мільйони гривень. Це на 500 тисяч більше, ніж торік.

Така підтримка значно здешевлює енергоощадні кредити, у результаті вони користуються ще більшим попитом у для населення.

Військові Нацгвардії відвідали найстаріший храм Рівного

З нагоди дня Святої Трійці військові Нацгвардії відвідали найстаріший храм Рівного – Свято-Успенську церкву.

Строковики 3-го батальйону військової частини 3002 Національної гвардії України побували на Святій Літургії. На богослужінні були присутні також батьки нацгвардійців, що, на думку командування, особливо піднімає бойовий дух особового складу.

«Історичні традиції українсько війська сягають своїм корінням ще у сиву давнину. Українське козацтво ніколи не йшло у бій без молитви. Тож і ми не будемо зраджувати найкращі традиції наших предків», - розповів старший лейтенант Владислав Виростка.

Прес-служба Рівненської ОДА

Заступнику начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА присвоєно почесне звання

Почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєно заступникові начальника управління охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації Василю ВИСОЧАНСЬКОМУ.

Відповідний Указ підписав Президент України з нагоди Дня медичного працівника та за значний особистий внесок у розвиток вітчизняної системи охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги та високу професійну майстерність. 

Почесне звання також присвоєно:

ПАСІЧНИКУ Миколі Степановичу — заступникові головного лікаря Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені Віктора Поліщука;

ДУНДЮКУ Ігорю Вячеславовичу — заступникові головного лікаря Центральної міської лікарні, м.Рівне;

НАРСІЇ Валентину Івановичу — завідувачеві відділення Центральної міської лікарні, м.Рівне;

ЦИМБАЛІ Петру Михайловичу — головному лікареві комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Ювілейний», м.Рівне.

Рівнянам повертають гроші

за гарячу воду

Мешканцям Рівненщини продовжують перераховувати плату за послуги з теплопостачання та водовідведення.

Так, за надані не у повному обсязі послуги з підігріву гарячої води у травні перерахунки отримають 8,5 тисяч абонентів ТОВ «Рівнетеплоенерго».

Сума нарахувань за травень складає 193 тисячі гривень.

Загалом на користь споживачів Рівненщини з листопада 2015 року за зниження якості тепла та води комунальні підприємства Рівненщини перераховували більше 8 мільйонів гривень. Перерахунки отримали 105 тисяч абонентів.

Робота у даному напрямку триває.

23.06.2016Прес-служба Рівненської ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2016p. 
На головну сторінку