Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №764 від 23.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

«МРІЯ» продемонструвала результати посівної кампанії

«МРІЯ» продемонструвала результати посівної кампанії

Під час прес-туру до Тернопольщини, що відбувся 16 червня, Агрохолдинг «МРІЯ» продемонстрував результати посівної кампанії, які стали можливі завдяки сучасним технологіям обробітку землі. Цьогоріч у «МРІЇ» сіяли, здебільшого використовуючи No-till, Мini-till, а також розкидним способом. Загальна площа ярих культур по Компанії становить 83 тис. га. За словами операційного директора Агрохолдингу «МРІЯ» Віктора Кухарчука, основним фактором, який вплинув на посівну кампанію цьогоріч, були погодні умови. Саме через ранню, затяжну та холодну весну довелося змістити посіви. Спочатку сіяли соняшник, потім кукурудзу та сою.

«До прикладу 30% від усієї площі озимої пшениці ми сіяли розкидним способом і «заробили» турбомаксом. Перевагою розкидного способу, є те, що він розкриває повний потенціал рослини, - наголошує Віктор Кухарчук. - На сьогоднішній день стан посівів відмінний. Сподіваємося на непоганий врожай. Загалом, в залежності від регіону, перед посівом озимих, ми по різному готували ґрунт. Десь довелося дискували на 10-15 см. для того, щоб  підняти ґрунт і вирівняти його, десь – використовували сівалки в No-till одразу після збору врожаю. Частину площ сіяли розкидачами, а потім робили лущення. Частина соняшнику посіяна за технологіями  No-till,  Мini-till, частина - за традиційної підготовки. Все, що роблять з допомогою хімічних засобів ми досягаємо технологічними моментами. Але й не було якоїсь одної виокремленої системи. Щоразу ми робимо так, як вимагає від нас земля, клімат та сама культура. Ми наближаємо кожну культури до максимально природніх умови. Розкриваємо потенціал, знаючи фізіологію».

Операційний директор Агрохолдингу також додав, що в поточному році температурний режим і кількість опадів є більш сприятливими для озимої пшениці.

За підсумками весняної посівної кампанії, в структурі ярих «МРІЇ» значну частку займає соняшник – 42,6 тис. га. Великі площі відведені також під ярі ячмінь та ріпак – культури, які Компанія цьогоріч вирощує вперше і якими засіяла, відповідно, 11,2 і 9,8 тис. га. Кукурудза посіяна на площі 9,1 тис. га, соя займає 6 тис. га. Традиційною для «МРІЇ» картоплею засадили, як і планували, 2 тис. га. Нішевими культурами Агрохолдинг засіяв загалом понад 1,3 тис. га, в тому числі це – гірчиця, гречка, квасоля, сорго, горох. А для потреб власного тваринництва «МРІЯ» засіяла 648 га силосної кукурудзи і 122 га люцерни.

23.06.2016



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2016p. 
На головну сторінку