Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №764 від 23.06.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

У парку Шевченка створили бігові маршрути

У парку Шевченка створили бігові маршрути

Rivne Running Club організував для рівнян траси для пробіжок. Два перших у місті маршрути для занять бігом було створено днями у парку Шевченка.

Довжина трас – 920 м та 2060 м. Так само різна і важкість маршрутів.

Старт та фініш обидвох трас розміщений в одній точці. Маршрути позначені стрілками різних кольорів: синій – траса 920 м, жовтий – 2060 м. Рух маршруту іде по колу проти годинникової стрілки.

За словами реалізаторів ідеї, вони нанесли розмітку на ті маршрути, якими бігають всі професійні і непрофесійні бігуни вже багато років, тому для багатьох сама траса новою не буде. Однак, щоб бігунам-початківцям було цікавіше і вони також знали, де і як бігати зручніше – RivneRunning Club показав ці маршрути усім.

Як розповідає один із творців розмітки, член Rivne Running Club Сергій Полобюк, він з колегами серйозно підійшли до справи.

«Ми спробували максимально точно виміряти довжини трас. По 2-3 рази переміряли їх. Якщо ніхто ніде не буде скорочувати, то відстань буде точною. Так само ми готували дизайн наших стрілок, цифр – для них виготовили трафарети. Роботи було пророблено немало як для такого, на перший погляд простого, проекту», - розповідає бігун-аматор.

За словами президента Rivne Running Club Сергій Ющишина, вже у найближчий місяць у Рівному будуть створені ще кілька бігових маршрутів.

«Ще одна невелика траса на 500 метрів з’явиться у парку Шевченка. Далі плануємо зробити нанесення у парку «Хімік», парку Молоді та інших місцях, де вже бігають рівняни», - каже Ющишин.

Він додає, що головне завдання створених маршрутів – це спонукати людей до занять бігом чи іншими активностями.

«Місія Rivne Running Club – зробити всіх рівнян здоровими через залучення до оздоровчого бігу. І всі ці міні-проекти: змагання, відкритті тренування, бігові траси, різноманітні акції та заходи, які ми проводили та будемо проводити – це маленькі кроки до створення у місті справжньої європейської бігової культури», - резюмував один із творців Rivne Running Club.

23.06.2016Прес-служба  Rivne Running Club



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2016p. 
На головну сторінку