Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №262 від 19.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Осінній призов

Відправляємо юнаків у армію

Відправляємо юнаків у армію

Безстрокову відстрочку отримали сироти та майбутні татусі

Триває осінній призов юнаків у армію. Через зміни в Законі України “Про військовий обов’язок та військову службу” він дещо відрізняється від усіх попередніх. Отож, про те, хто, згідно з оновленим законом, повинен іти в армію, а хто - ні, розповідає заступник військового комісара Рівненського міського військкомату, підполковник Михайло ЛІВАНДОВСЬКИЙ:

- Донедавна не було відстрочки від військової служби дітям-сиротам. Тепер вона діє - за бажанням сирота в армію може йти або не йти.

Віднині юнаки, які отримали відстрочку через незадовільний стан здоров’я строком на 5 років, будуть зніматися із допризовного обліку і повторному медогляду не підлягатимуть.

Ще одна новація - якщо у допризовника вагітна дружина, він може взяти відстрочку до народження дитини.

Чимало питань щодо призову в армію виникає через здобуття середньої спеціальної або вищої освіти. Отже, якщо юнак вступив до навчального закладу, відстрочка йому надається лише раз. У випадку, якщо хлопець буде відрахований за недисциплінованість чи за власним бажанням, він повинен поповнити лави військових. У разі поновлення на навчання чи вступу в інший навчальний заклад - відстрочка не буде дійсною.

А з 2007 року допризовникам передбачається виплата одноразової допомоги у розмірі двох мінімальних зарплат - так би мовити, матеріальне заохочення. До 2010 року збройні сили будуть поступово переходити на контрактну службу. Строкову, як таку, Міністерство оборони планує відмінити.

19.10.2006Записала Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2006p. 
На головну сторінку