Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №767 від 14.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Тепер ми маємо власний ДІЮЧИЙ аеропорт!

Тепер ми маємо власний ДІЮЧИЙ аеропорт!

Сьомого липня під керівництвом голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексія Муляренка відбулась виїзна нарада щодо запуску чартерної програми польотів із Рівного в Анталію. Адже, як повідомлятьсь раніше, вже 10 липня 165-місний літак має вперше вирушити в подорож.

Того дня пан Олексій перевірив готовність аеропорту до експлуатації, зокрема, оглянув приміщення, а також поцікавився, чи виконані всі заплановані технічні роботи.

«Думаю, у неділю туристи будуть задоволені тим, що аеропорт працює, – сказав Олексій Муляренко. – Ні в кого виникне відчуття, що чогось не вистачає, адже забезпечені всі технічні, юридичні і будівельні питання. Представники авіакомпанії приємно вражені вже, а нам залишається приємно вразити й туристів. Якщо зараз добре запрацює аеропорт, відповідно, можна буде говорити про об’єднання аеропорту з автовокзалом.

Аеропорт – це стратегічно важливий об’єкт, який, за попередніми підрахунками, може забезпечувати 8-9 рейсів щотижня. Це глобальний меседж для залучення нових інвесторів. Думаю, вони з’являться найближчим часом».

А директор Рівненського міжнародного аеропорту Ігор Насинюк додав:

«На цей рейс квитки вже розпродані, продають вже й на наступний. Недопрацювання є, але вони дуже незначні, ми їх усунемо. Я вважаю, що наш пасажир буде задоволеним. У літаку розміщено 165 місць, в залі очікувань – 130. Ми забезпечимо наших клієнтів усім, чим можемо.

Не скажу точно, скільки ще потрібно коштів для остаточного ремонту, але, якщо в обласній раді закладуть більше коштів, то, звичайно, і ремонт буде кращим.

На даний момент у нас укладений договір із туристичною компанією «Bravo Airways», а далі плануємо співпрацювати ще з деякими компаніями.

У свою чергу, працівники нашого аеропорту вже готові до активної роботи!».

І от, десятого липня, перший за десять років літак вилетів із Рівного. Дійсно, визначна подія для нашого міста. Адже тепер і ми, рівняни, гордо можемо сказати: «А у нас є власний діючий аеропорт!». Правда, як він працюватиме далі – покаже час.

У соціальній мережі «Facebook» Олексій Муляренко поділився своїми враженнями:

«У найкращі часи для рівненського аеропорту з його злітної смуги здійснювалося декілька десятків авіарейсів в день у різних напрямках. Багато рівнян ще пам’ятають ті часи.

Для обласної влади важливий не сам факт першого рейсу після стількох років простою, а те, які переваги для Рівненщини принесе відновлення роботи аеропорту. Насамперед, це, звичайно ж, зручність для пасажирів нашого регіону, а це – Рівненська, Волинська, Тернопільська, Хмельницька, Житомирська області в радіусі 150 – 200 кілометрів від нашого обласного центру. Їм більше не потрібно буде їхати декілька годин до Львова або Києва, а з Рівного за 2 години 15 хвилин вже бути в Анталії. Окрім того, є надія, що Міжнародний аеропорт “Рівне” нарешті стане прибутковим підприємством, а це серйозні надходження до його бюджету».

Летимо?

14.07.2016Олександра НАГОРНА



Рівне-Ракурс №10 від 14.07.2016p. 
На головну сторінку